TV Slovenija poroča, da SLS najverjetneje ne bo zamenjal svojega vodje. Foto: MMC RTV SLO
TV Slovenija poroča, da SLS najverjetneje ne bo zamenjal svojega vodje. Foto: MMC RTV SLO
Vrh SLS-a pretresa Šrotovo usodo

Kongres naj bi bil 20. novembra. Izvršilni odbor SLS-a je sicer razpravljal predvsem o možnostih sodelovanja v koaliciji.

Šrot je pojasnil, da bodo na predčasnem volilnem kongresu izvolili predsednika stranke, podpredsednika in podpredsednico, 10 članov izvršilnega odbora, predsednika sveta in glavnega odbora ter nadzorni odbor in častno razsodišče.

O kandidaturi še ni razmišljal
Na vprašanje, ali bo na kongresu kandidiral za predsednika, je Šrot odgovoril, da še ni razmišljal o tem. Ob tem je dodal, da bo delo predsednika stranke "opravljal korektno do zadnjega dne svojega mandata"

Predsednik SLS je dejal, da so na seji IO razpravljali o analizi volitev in usmeritvi stranke po volitvah. Po njegovih besedah so glede analize sklenili, da bodo počakali do končnih uradnih rezultatov, šele nato pa bodo poizkušali poiskati vzroke za rezultate.

"Na seji nismo razpravljali o morebitnem vstopu v koalicijo," je povedal. V primeru, da bi od predsednika SD-ja Boruta Pahorja dobil povabilo na pogovor, bi se pogovora udeležil, je dejal Šrot. Ob tem je poudaril, da je za SLS pomembno predvsem zavzemanje za ohranitev deležev v strateških podjetjih, enakomerni razvoj in poseljenost Slovenije ter ureditev meje s Hrvaško.

Z SMS-om nadaljnje sodelovanje
Pojasnil je tudi, da je bila koalicija SLS+SMS predvolilna koalicija, saj jih je vezala le do dneva volitev. Prepričan pa je, da se bo sodelovanje med obema strankama nadaljevalo. Šrot je še povedal, da je IO sprejel ugotovitveni sklep, da glavni odbor po odstopu Aleša Primca vodi Janez Ribič.

Odločitev izvršilnega odbora sicer ni zavezujoča. Glavna beseda namreč pripada glavnemu odboru stranke, ki šteje 200 članov.

Vrh SLS-a pretresa Šrotovo usodo