Jakob Presečnik je v svoji politični karieri zasedal tudi mesto ministra za promet. Foto: MMC RTV SLO
Jakob Presečnik je v svoji politični karieri zasedal tudi mesto ministra za promet. Foto: MMC RTV SLO
Josip Bajc
Josip Bajc je bil poslanec tudi v mandatu 1996-2000. Foto: MMC RTV SLO
Janez Kramberger
Janez Kramberger že tretjič zaporedoma opravlja funkcijo poslanca. Foto: MMC RTV SLO

Vodja poslanske skupine Slovenske ljudske stranke je Jakob Presečnik. Od leta 1994 do leta 1998 je bil župan Občine Mozirje, leta 1996 je bil na listi SLS-a izvoljen za poslanca, štiri leta pozneje pa je postal minister za promet in zveze. Na tem mestu je ostal do aprila 2004, ko je skupaj z drugimi ministri odstopil. V DZ-ju je član odbora za finance in monetarno politiko ter član mandatno-volilne komisije.

Marjan Drofenik je bil trikrat zapored izvoljen za župana Občine Podčetrtek, zadnji mandat pa je predčasno prekinil leta 2005, ko se je kot raziskovalec zaposlil v podjetju Štore Steel. Drofenik je član parlamentarnega odbora za lokalno samoupravo, komisije za nadzor javnih financ ter odbora za kulturo, šolstvo in šport.

Josip Bajc je bil za župana Občine Postojna prvič izvoljen leta 1994, štiri leta pozneje pa drugič. Poslansko delo je opravljal že v mandatu 1996-2000. Bajc je član komisije za nadzor varnostnih in obveščevalnih služb, odborov za obrambo in promet, obeh orožarskih komisij in komisije, ki preiskuje prodaje državnih deležev v podjetjih in odgovrnosti dela tožilcev.

Stanislav Brenčič je bil za poslanca prvič izvoljen leta 1996. Dve leti prej je postal župan Občine Logatec. Je član komisije za poslovnik, odbora za zunanjo politiko ter odbora za delo, družino in socialne zadeve.

Andrej Fabjan že od leta 1994 odpravlja funkcijo župana Občine Črnomelj. Leta 1996 je bil na listi SLS-a prvič izvoljen za poslanca, pozneje pa še leta 2000. Julija letos je na mestu poslanca državnega zbora zamenjal preminulega Kristijana Janca. Je član odborov za gospodarstvo, okolje in prostor ter promet.

Janez Kramberger je poslanec državnega zbora od leta 1996, od leta 2006 pa tudi župan Občine Lenart. Je član odbora za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, odbora za visoko šolstvo ter komisije za odnose s Slovenci v zamejstvu in po svetu.

Mihaela Prevca je javnost podrobneje spoznala septembra lani kot župana Občine Železniki, ki so jo neurja hudo prizadela. Za župana Železnikov je bil prvič izvoljen leta 1998, zdaj pa opravlja že tretji mandat. V državnem zboru je član odbora za zdravstvo, odbora za kulturo, šolstvo in šport, ter mandatno-volilne komisije.