Kot poudarjajo v NSi-ju, so si ves čas prizadevali za sodelovanje med pomladnimi strankami. Foto: RTV SLO
Kot poudarjajo v NSi-ju, so si ves čas prizadevali za sodelovanje med pomladnimi strankami. Foto: RTV SLO

"Slovenija je lahko še boljša, kot je zdaj, Slovenci pa so zmožni še veliko več in lahko iz Slovenije naredijo še bolj podjetno in varno državo," je ob tej priložnosti še dejal Bajuk. Prav tako stranka po njegovih besedah razpolaga z ljudmi, ki so sposobni izvajati tudi najzahtevnejše funkcije v državi.

Kot je še povedal Bajuk, v stranki pojmujejo volilni boj kot čas polaganja računov in omogočanja tega, "da ljudje pridejo do neke trezne presoje". "Verjamemo v demokracijo in zaupamo v zdravo pamet Slovenk in Slovencev," je še dejal in ob tem izrazil prepričanje, da bodo volivke in volivci prepoznali, "kdo je kaj delal in kaj je bilo narejenega".

Bajuk bi znova izbral finančni resor
Na vprašanje, kateri resor bi si najbolj želel, če bo njegova stranka znova del vladne koalicije, je Bajuk izbral finančni resor, saj naj bi bilo neko obdobje zmeraj potrebno, da človek obvlada tako zahtevno področje.

Koalicija na podlagi skupnih ciljev
Sicer pa so se v NSi-ju po Bajukovih besedah od samega začetka "zavzeli za to, da je dejansko potem tudi prišlo do sodelovanja med izvorno demokratičnimi strankami slovenske pomladi. To je naša prioriteta". Je pa predsednik NSi-ja dodal, da bodo vztrajali pri sestavi koalicijske pogodbe na podlagi skupnih ciljev.

Volilno kampanjo je stranka sklenila s sprehodom njenih ministrov in poslanskih kandidatov po središču Ljubljane.