SLS in SMS bosta volivcem ponudila 86 kandidatov za poslance, od tega jih petina prihaja iz vrst SMS-a. Foto: MMC RTV SLO
SLS in SMS bosta volivcem ponudila 86 kandidatov za poslance, od tega jih petina prihaja iz vrst SMS-a. Foto: MMC RTV SLO
SLS in SMS predstavila kandidate

O povolilnih povezavah je Bojan Šrot dejal, da so te odvisne od veliko dejavnikov, v prvi vrsti pa od strankinega lastnega izida, zato si bodo prizadevali biti čimboljši. Na vprašanje, na katero stran se bolj nagibajo, pa je Šrot dejal, da so v preteklosti že gradili mostove med različnimi političnimi opcijami.

Na skupni konvenciji Slovenske ljudske stranke in Stranke mladih Slovenije so predstavili 86 kandidatk in kandidatov za državni zbor. Med njimi je 25 žensk. Glavna prednost kandidatov in kandidatk je po Šrotovih besedah v tem, da v glavnem kandidirajo v domačem kraju, kjer so tudi najbolj prepoznavni, saj so tam že delovali na različnih področjih in že imajo neki ugled.

Predsednik SMS-a Darko Krajnc pa je dejal, da so se za skupen nastop z SLS-om odločili zato, ker gre za kombinacijo izkušenj in mladosti in ker verjamejo, da lahko s takšno koalicijo SMS pride tudi do svojega poslanca v državnem zboru, na ta način pa bo stranka lažje uveljavljala svoje interese. SMS bo imel na skupni listi petino kandidatov, ki pa so po Kranjčevem mnenju dovolj močni in prepoznavni.

Kranjc verjame, da bodo s svojo navzočnostjo osvežili državni zbor, koalicija SLS-a in SMS-a pa po njegovem mnenju dokazuje, da je vselej mogoče preseganje različnih ideoloških mnenj za skupne cilje.

Med kandidati za državni zbor bodo tudi trije aktualni ministri, šest poslancev DZ-ja in 19 županov. Med bolj znanimi imeni so poleg Bojana Šrota, Darka Kranjca in Jakoba Presečnika, Marko Diaci, nekdanji predsednik državnega sveta Jane Sušnik, krški župan Franc Bogovič, nekdanja poslanka Nada Skuk, ljubljanski mestni svetnik Miha Jazbinšek, glavni tajnik SLS-a Rok Ravnikar in nekdanji prometni minister Marjan Bergauer.

SLS in SMS predstavila kandidate