Foto: Radio Prvi/Tone in Natan Jurca
Foto: Radio Prvi/Tone in Natan Jurca

Idejni vodja in mentor projekta Bojan Cvetrežnik je Godalkanje ustvaril leta 2010 z željo po širjenju znanj, ki jih v formalnem glasbenem izobraževalnem prostoru ni mogoče dobiti. Sicer je klasično izobražen glasbenik, izkušnje pa si je pridobival tudi z igranjem na ulici. Je eden idejnih vodij skupine Terrafolk in Simboličnega orkestra, nastopal pa je tudi v gledališču Cirque du Soleil v Kanadi. Skupaj z Barjo Drnovšek redno gostuje po evropskih državah, bodisi kot duo bodisi kot mentor godalcev.

V Prvi vrsti so se poleg mentorjev Godalkanja predstavile še violinistke iz zasedbe Godalkanje Fiddle Gang. To so: Nika Škodič, Ajda Cvek, Ana Blaževič Arko, Ajda Blaževič Arko in Ana Šoštarič. V studiu sta se jim pridružila še pianist Nejc Škofic in DJ JAMirko.

VIOLIN ISLANDS: VIOLINS 70’S DISCO EXTRAVAGANZA

Violin Islands – Violins 70's Disco Extravaganza
Sobota, 14.10.2023 ob 20.00
CUK Kino Šiška, Ljubljana

Slišali smo raznovrsten repertoar; na njem so bila dela Primazurka (Barja Drnovšek), Blue Gavotte (Nika Škodič), Hellebore/Balkan scottish (Toon van Mierlo/Nika Škodič), Hora Lautareasca (Adam Stinga) in Fly Robin Fly/Ah Ya Bibi (Sylvester Leavy, Stephan Prager/tradicionalna).

V soboto, 14. oktobra, se v Kinu Šiška obeta zanimiva godalna produkcija, ki jo je zasnoval Bojan Cvetrežnik. Rdeča nit bo preplet diska in godal. Nastopili bodo Godalkanje Fiddle Gang, Simbolični orkester, Hobi Godalkanje, učenci, dijaki in učitelji glasbenih šol, DJ JAMirko ter band v sestavi Nejc Škofic (klaviature), Filip Vadnu (kitara), Damaris Potočnik (vokal) in Hannah Mancini (vokal).

Godalkanje