Foto: Dean Grainger
Foto: Dean Grainger

Skupina, ki jo sestavljajo pevec Bojan Cvjetićanin, bobnar Jure Maček, kitarista Kris Guštin in Jan Peteh ter baskitarist Nace Jordan, je za koncert v največji ljubljanski dvorani napovedala glasbeno-vizualni spektakel, ki bo začinjen z marsikaterim presenečenjem.

Dvakratni dobitniki zlate piščali za najboljšega izvajalca v Stožice prihajajo po tem, ko so nastopili v Cvetličarni, Križankah, novosadskem Exitu ter Evroviziji, na kateri so maja zastopali Slovenijo s pesmijo Carpe Diem.

Reportaža s koncerta

V soboto boste lahko na naši spletni strani prebrali reportažo s koncerta.

Za skupino, ki je svoj slog opredelila za shagadelic rock'n'roll, je bogato koncertno obdobje, saj so se člani nedavno vrnili iz Skandinavije, kjer so od 18. do 22. septembra nastopili v Oslu, Stockholmu, Helsinkih, Turkuju in Tampereju. V Oslu so bili tudi posebni gostje ob nastopu Elvisa Costella, s katerim so izvedli skupni singel New Wave. Pred tem so objavili še novo skladbo Sunny Side Of London, ki so jo v Skandinaviji prvič predstavili v živo.

Kot je Guštin povedal za današnje Delo, razprodane Stožice mogoče niti niso tako pomembne, pomembnejše se mu zdi, da so z glasbo spravili slovenščino v tujino.

"To je še bolj nenavadno zame. Zdi se mi, da smo bili na vsako novo stopničko, ki smo jo dosegli, dobro pripravljeni, fizično in mentalno. Da smo jo dosegli pravočasno, ko smo bili dovolj zreli."
Jordan pa je k temu dodal, da ob vseh dogodkih v zadnjem obdobju niti ni bilo časa za tehtno refleksijo preteklih dosežkov. "Ko tako hodiš po stopnicah, ne razmišljaš, koliko si jih že prehodil, temveč to, koliko jih še moraš. Tako da se bolj osredotočamo na stopnice, ki nas še čakajo."

Po Stožicah imajo do konca leta napovedanih še vrsto nastopov po Evropi.

V Stožicah koncert skupine Joker out