Skupina, ki se je oblikovala leta 2006 na Univerzi Columbia in se po svetu proslavila kmalu zatem, bo spomladi izdala dolgo pričakovani četrti album Father of the Bride.

Vampire Weekend se vračajo z novim materialom. Foto: EPA
Vampire Weekend se vračajo z novim materialom. Foto: EPA

Ta bo po navedbah frontmana skupine Ezre Koeniga vseboval 18 pesmi. Vsak mesec bosta izšli po dve, nato pa bo na voljo celoten album.

Prvi dve z naslovom Harmony Hall in 2021 sta izšli v četrtek. S prvo ostajajo zvesti svojemu artističnemu popu s primesmi folka in kitarskim solom v slogu Grateful Dead, z drugo pa se drzno podajajo v svet enega najbolj vplivnih japonskih glasbenikov in pionirja elektro glasbe Haruomija Hosona, saj uporabljajo njegovo glasbo, ki se je v 80. letih vrtela v trgovinah s stanovanjsko opremo Muji, piše francoska tiskovna agencija AFP.

"Zavedam se, da je pet ali šest let dolgo obdobje med albumi," je ob napovedi novega albuma, ki naj bi ga skupina pripravljala več let, na Instagramu zapisal Koenig in dodal, da bodo album po njegovem mnenju vseeno izdali "v dostojnem tempu", glede na to, da imajo za sabo že tri studijske izdelke. To so Vampire Weekend (2008), Contra (2010) in Modern Vampires of the City (2013).

Avgusta lani so nastopili na festivalu Lollapalooza v Chicagu, kar je bil njihov prvi večji koncert v zadnjih štirih letih. Pred tem so leta 2016 na kratko nastopili v podporo predsedniški kampanji Bernieja Sandersa.

Vampire Weekend bodo novi album izdali brez klaviaturista in soavtorja pesmi Rostama Batmanglija, s katerim so se sporazumno razšli. Je pa po Koenigovih besedah prispeval k njegovemu nastanku.

Med šestletnim premorom je Koenig med drugim soustvaril in produciral pesem Hold Up z Beyoncejinega z grammyjem nagrajenega albuma Lemonade in ustvaril Netflixovo anime serijo Neo Yokio, medtem je nadaljeval tudi z vodenjem svoje spletne radijske oddaje Time Crisis.