Single The Adventures of Rain Dance Maggie je izšel 15. julija, tri dni prej, kot je bilo načrtovano, saj je 'pricurljal' na splet. Foto: Warner Bros.
Single The Adventures of Rain Dance Maggie je izšel 15. julija, tri dni prej, kot je bilo načrtovano, saj je 'pricurljal' na splet. Foto: Warner Bros.

Režiral ga je Marc Klasfeld, ki se je podpisal tudi pod spot Times Like These zasedbe Foo Fightersov. Pesem, prva s prihajajočega studijskega albuma skupine I'm With You, je po spletu zakrožila že nekaj dni pred uradno izdajo singla prejšnji mesec, prvič pa so jo Chili Peppersi v živo izvedli na festivalu Summer Sonic v Osaki, skupaj s še dvema novima pesmima: Factory Of Faith in Ethiopia. Člani skupine imajo pred sabo že izdelan načrt za koncertno turnejo (tako se bodo med drugim ustavili v londonski O2 Areni, najbližje nam pa bodo nastopili na Dunaju).

V novem spotu se prvič predstavlja novi kitarist John Klinghoffer, nekdanji kitarski tehnik RHCP-jev in član zasedbe Warpaint, o kateri smo podrobneje pisali pred kratkim. Klinghoffer bo skušal zapolniti čevlje dolgoletnega kitarista Johna Fruscianteja, ki je skupino zapustil leta 2009, da bi se posvetil solokarieri.

V priloženih videoposnetkih si oglejte napovednik za spot in poslušajte pesem The Adventures of Rain Dance Maggie. Videospot v celoti najdete na uradni spletni strani skupine.
Deseti album zasedbe I'm With You izide 29. avgusta, produciral ga je Rick Rubin, kot je pri RHCP-jih v navadi že 20 let, in bo prvi po izdelku Stadium Arcadium iz leta 2006 (pet let je najdaljša doba med dvema studijskima albumoma za RHCP-je). Člani zasedbe so novo ploščo označili kot nekakšen preporod, bili naj bi "kot nova skupina z istim imenom".

Prilagamo seznam skladb, ki se bodo znašle na plošči:
1. Monarchy of Roses
2. Factory of Faith
3. Brendan’s Death Song
4. Ethiopia
5. Annie Wants a Baby
6. Look Around
7. The Adventures of Rain Dance Maggie
8. Did I Let You Know
9. Goodbye Hooray
10. Happiness Loves Company
11. Police Station
12. Even You Brutus?
13. Meet Me at the Corner
14. Dance, Dance, Dance