Polfinalisti projekta Mister Slovenije 2015 so se postavili pred fotografski objektiv. Foto: Ana Gregorič
Polfinalisti projekta Mister Slovenije 2015 so se postavili pred fotografski objektiv. Foto: Ana Gregorič

Fotografinja Ana Gregorič je v svoj objektiv ujela 16 polfinalistov, zanje pa je našla le lepe besede: "Nekateri fantje so prvič stali pred profesionalnim fotografom. To ni mačji kašelj in določene kandidate moram res pohvaliti, kako hitro so dojeli osnove poziranja."

Med tekmovalci, ki se bodo potegovali za naslov mistra Slovenije so: Alen Nuhanović iz Postojne, Andraž Logar iz Kranja, Axel Luxa iz Senožeč, David Mlakar iz Oplotnice, Fran Firer iz Belega Potoka pri Lambergu, Gregor Vukšinič iz Ljubljane, Jan Luxa iz Senože, Jure Trupej iz Ljubljane, Klemen Orter iz Velenja, Matija Peklaj iz Ljubljane, Matjaž Lesjak iz Ptuja, Matjaž Mavri Boncelj iz Tržiča, Miha Ratajc iz Celja, Miha Repinc iz Stare Fužine (Bohinj), Nejko-Peter Levak iz Maribora in Žiga Štangar iz Škofljice.

Gregoričeva in drugi člani ustvarjalne ekipe so poskušali na fotografijah pričarati sveže jutranje vzdušje aktivnega mladeniča, ki se ob pripravi zajtrka odpravlja na fakulteto, v šolo, na trening, na delo ali kakšni drugi obveznosti naproti. Za svež videz izbranih polfinalistov pa je poskrbela umetnica ličenja Barbara Fartek iz lepotne hiše Artebellus.

Bitka za preboj v finale
Uradno fotografiranje je bil prvi korak do finala in je že delno vplivalo na to, kdo od šestnajsterice se bo uvrstil med deset najboljših. Na končno odločitev žirije pa bo vplivalo še enodnevno srečanje s fanti in njihov nastop na polfinalnem dogodku. Dva izmed polfinalistov pa si bosta prek glasovanja na družbenem omrežju Facebook zagotovila neposredni finalni vstopnici. Med petimi najbolj všečkanimi fotografijami bo namreč organizacija Mister Slovenije določila dva, ki se bosta neposredno uvrstila v veliki finale.