6pack si je na kraju samem vtetoviral angleške besede 'Verjemi v svoje delo, svoj križ, svojo vero'. Foto: Aperturia photography / Promocija BiG
6pack si je na kraju samem vtetoviral angleške besede 'Verjemi v svoje delo, svoj križ, svojo vero'. Foto: Aperturia photography / Promocija BiG

Glasbenik želi priskočiti na pomoč predvsem družinam, ki jih tarejo stanovanjske težave. Znano je, da je po izobrazbi keramičar, s polaganjem ploščic si tudi služi kruh, zato želi izkoristiti svojo prepoznavnost in praktično znanje ter omogočiti družinam boljše razmere za normalno bivanje.

Brez križcev ne gre
Sredstva za delovanje društva bo zagotavljala prodaja posebna linija nakita, križcev v treh velikostih, sestavljenih iz čistega srebra, ki so shranjeni v elegantni embalaži, katere podoba spominja na CD-ovitek. Križec ima za 6packa prav poseben pomen, saj gre za pripomoček, s katerim si kot keramičar pomaga ohraniti pravilen razmik med ploščicami. Nosilno misel projekta "Verjemi v svoje delo, svoj križ, svojo vero" je Čukurju kar na kraju dogajanja na roko vtetovirala umetnica, nato pa je 6pack v živo predstavil še novo pesem Sorry stari, katere besedilo pripoveduje zgodbo njegovega poklicno-ustvarjalnega življenja.

Na dogodku je potekala tudi dražba edinstvenega, s posebno tehniko potolčenega križca, katerega lastnik je bil do dogodka Peter Poles. Po hudem boju med Martino Ipša in Jasno Kuljaj je presenetljivo zmagala zasedba Carpe Diem in v sklad za Working Cross prispevala kar 400 evrov.

Nekaj fotografij z dogodka si oglejte v galeriji.