Še naprej bo dobrodelna. Foto: Facebook
Še naprej bo dobrodelna. Foto: Facebook
Sorodna novica Ker so ljudje pomagali, ko je sin postal tetraplegik, želi novi lastnik katre pomagati tudi sam

Družina Fratar je za renault 4 v okviru Pahorjeve dobrodelne akcije Katra za dober namen na dražbi plačala 60.000 evrov, z vozilom pa je potem zagnala novo dobrodelno akcijo, v okviru katere so trije bratje Fratar s katro prepotovali Koroško in se srečali s številnim donatorji in podporniki.

Zbrana sredstva, ki so presegla vsa njihova pričakovanja, so razdelili društvu Junaki 3. nadstropja in Inštitutu zlata pentljica, ki sta vsak prejela po 68.750 evrov, ter Splošni bolnišnici Slovenj Gradec, ki je za nakup nove gama kamere prejela 137.500 evrov.

Novega lastnika je izmed več kot 5100 donatorjev, ki so v okviru akcije Katra – drugi krog dobrodelna sredstva nakazali na račun dravograjske območne organizacije Rdečega križa, na sklepni prireditvi akcije 4. aprila v Dravogradu izžrebal nekdanji predsednik republike in tudi nekdanji lastnik tega avta Borut Pahor.

Družina vesela, da gre avtomobil v dobre roke

Družina Fratar iz Dravograda, ki je z avtomobilom v dobrodelni akciji zbrala 275.000 evrov, je tako danes katro izročila Tomažu Habjanu iz Selc iz Občine Železniki. Tam sprejem katrce pripravljajo v petek, 21. aprila. Sandi Fratar je ob današnji predaji dejal, da so se v času akcije precej navezali na katro, hkrati pa so veseli, da gre, kot je dejal, v prave roke.

Habjan je ob današnjem prevzemu slavnega starodobnika namreč povedal, da ga na novo dražbo ne bodo dali, bodo pa vseeno z njo zbirali dobrodelna sredstva. Z Občino Železniki so se namreč dogovorili, da bodo naredili stekleni paviljon, pod katerim bodo katro postavili za oglede in s tem tudi promovirali občino.

Sin novopečenega lastnika, ki je tetraplegik, pa bo z njo sodeloval na različnih preventivnih dejavnostih in drugih akcijah. Ta dobrodelna nota bo po besedah Habjan tako dolgoročnejša.

Pahorjevo 'katrco' prevzel novi lastnik Tomaž Habjan