Artač med snemanjem telenovele Palomar. Foto: MMC RTV SLO/ Miloš Ojdanić
Artač med snemanjem telenovele Palomar. Foto: MMC RTV SLO/ Miloš Ojdanić

Satirična oddaja Kaj dogaja, ki je vstopila v deseto sezono, se na male zaslone vrača v soboto, ogledali si jo boste lahko ob 21.00 na TV SLO 1. Voditelja ostajata Tilen Artač in Alenka Marinič, tudi zasnova oddaje vsaj v grobem ostaja enaka. "Seveda bodo v oddaji manjše spremembe in novi liki, brez katerih ne gre, ampak tudi v tej sezoni bomo kritični, aktualni in zabavni, torej, vse po starem," je dejala Kljun.

Voditelja bosta tako gledalce z zabavnim pregledom tedna seznanila z najpomembnejšimi novicami s tujega in domačega političnega parketa, vmes pa bodo nanizane različne rubrike. Admir Baltić bo še vedno listal po slovenskem slovarju in iskal nove besede, kantavtor Robert Petan bo zabaval z glasbenimi domislicami, ostaja tudi "edina slovenska politična telenovela" Palomar, ki v tretji sezoni prinaša vse skrivnosti starih prijateljev iz domačega političnega zakulisja. Besede jim bosta v usta še vedno polagala Jernej Celec in Igor Bračič, ki je tudi gonilo rubrike Mala terasa, v kateri teden za tednom v novi preobleki in novem kontekstu predstavijo slovensko uspešnico.

Prva Mala teresa bo namenjena človeku, ki ga celotna ekipa neznansko ceni.

Kaj dogaja za MMC
Urednica Maša Kljun je navdušena nad delovno vnemo ekipe. Foto: MMC RTV SLO/ Miloš Ojdanić
Urednica Maša Kljun je navdušena nad delovno vnemo ekipe. Foto: MMC RTV SLO/ Miloš Ojdanić

Vsak mora opravljati več nalog

Kreativni del ekipe Kaj dogaja sestavljajo vsi ustvarjalci, ki jih lahko vidite tudi na kameri. "Smo relativno majhna ekipa z majhnim proračunom, v kateri mora vsak akter opravljati več nalog, da oddajo izpeljemo tako, kot je treba in kot želimo. Pravzaprav sem edina, ki je ni na kameri. Ampak se Igor (Bračič) vztrajno trudi, da ne bi bilo tako. Za zdaj mu še ni uspelo. Sicer pa trenutno oddajo ustvarjajo Igor Bračič, Jernej Celec, Admir Baltić, Tilen Artač, Robert Petan in Alenka Marinič. In lahko povem, da mi je v veliko čast biti del te ekipe," je pojasnila Maša Kljun, ki je dodala, da je ekipa sestavljena iz izjemnih posameznikov, ki med seboj zelo radi sodelujejo, zato je delovna klima vedno pozitivna. Ob tem je dodala: "Kar se samocenzure tiče, je ekipa zares nima, ker je ne potrebuje, saj ima mene."

Ker je oddaja tedenska, jo ustvarjalci tudi pripravljajo v tem ritmu. "Seveda se porajajo ideje, ki so super, ampak ne spadajo v točno ta teden, zato obvisijo v zraku in čakajo na svojo priložnost. Vse je podrejeno tednu, na koncu katerega je predvajana oddaja, zato težko napovedujem prihodnje vsebine," je še dodala Maša Kljun.

Zdaj že uigrani voditeljski par Tilen Artač in Alenka Marinič. Foto: RTV SLO/Adrian Pregelj
Zdaj že uigrani voditeljski par Tilen Artač in Alenka Marinič. Foto: RTV SLO/Adrian Pregelj

"Artač pripravljen žrtvovati zadnje atome energije"

Človek, ki je zagotovo največ na zaslonu, je nedvomno Tilen Artač, ki je poleg voditelja tudi imitator in pevec. Polaskala mu je tudi urednica oddaje: "To, da je Tilen Artač izjemen, že dolgo ni nobena skrivnost. Skupaj sva sodelovala že v oddajah, ki so bile pred Kaj dogaja, zato se dobro poznava in veva, kaj lahko pričakujeva drug od drugega. Tilen je izjemno profesionalna oseba in to ni neki kliše, ampak se resnično trudi vsako situacijo, vsak posnetek izpiliti do konca in izpeljati najbolje, kot se da. Za to, da bomo posneli, kot je treba, je pripravljen žrtvovati svoje zadnje atome energije. Obenem pa je neverjetno prijeten in ljubezniv sogovornik."

Ekipo oddaje Kaj dogaja smo obiskali med snemanjem rubrike Palomar. Utrinke si oglejte v spodnji galeriji.