Na vprašanja je odgovarjala zelo hitro, saj je priznala, da kar precej časa preživi pred računalnikom. Foto: RTV SLO
Na vprašanja je odgovarjala zelo hitro, saj je priznala, da kar precej časa preživi pred računalnikom. Foto: RTV SLO
Mis Slovenije 2007
Tadeja je solze na razglasitvi namenoma zadržala. Foto: RTV SLO
Prvi intervju mis Slovenije Tadeje Ternar

19-letna študentka mariborske ekonomske fakultete od razglasitve hiti z enega konca na drugega, zato sploh še ne dojema povsem, kaj se ji je zgodilo.

Kar 178 centimetrov visoka Tadeja, se je na izbor z željo, da ji bo pomagal pri prodoru v svet mode, prijavila sama. Na prireditvi na Gospodarskem razstavišču so zanjo pesti najbolj držali starši in fant Grega, s katerim sta skupaj več kot eno leto, a se vidita bolj malo, saj njen izbranec igra nogomet v tujini.

Lepotica z naravnimi kodri in naravno barvo las popolno postavo ohranja predvsem z odbojko in tenisom, v isti sapi pa zatrjuje, da so njena slaba razvada sladkarije. Beltinčanko je tako s podobo kot osebnostjo navdušila njena predhodnica Iris Mulej, saj pravi, da je čudovita oseba, ki ji je veliko pomagala z nasveti. Med tekmovalkami pa se je najbolje ujela z drugo spremljevalko Anjo Lukman, je zaupala v spletni klepetalnici MMC-ja.

Rjavolaska z naravnimi kodri
Veliko Slovencem se zdi zaradi pričeske podobna nekdanjima misicama Tini Zajc in Metki Albreht, brez oklevanja pa je zatrdila, da je ne bomo nikoli videli razgaljene v revijah za moške. Tadeja zna kot prava Prekmurka pripraviti gibanico, vegetarijanstvo pa je ni prepričalo.

Najlepša Slovenka se bo dopustu letos najverjetneje morala odpovedati, saj jo čaka kup obveznosti, med katerimi sta tudi še dva izpita na fakulteti. In njene želje za svetovni izbor, ki bo potekal 1. decembra na Kitajskem? "Dala bom vse od sebe, ostalo pa bo odločila žirija," je Tadeja odgovorila diplomatsko.

A. P.

Prvi intervju mis Slovenije Tadeje Ternar