Ashley kot fotomodel predstavlja tudi ličila Mark. Foto: EPA
Ashley kot fotomodel predstavlja tudi ličila Mark. Foto: EPA

Že oktobra so pri modni hiši DKNY oznanili, da bo zapeljiva temnolaska predstavljala njihove stvaritve. Tri mesece pozneje pa so objavili nekaj fotografij, ki jih je posnel slavni fotografski duet Inez in Vinoodh.

Zvezdnica je za fotografije pozirala na vrhu ene izmed stolpnic na Manhattnu, predstavlja pa tako linijo ženskih oblek kot kavbojk. Uradno naj bi fotografije izšle februarja in marca v številnih modnih revijah.

Želela biti manekenka, postala igralka
Ameriška filmska in televizijska igralka je kariero začela kot fotomodel, širši javnosti pa se je predstavila z vlogo Alice Cullen, Edwardove (Robert Pattinson) sestre, v sagi Somrak. 24-letnica zdaj velja za eno najbolj želenih hollywoodskih igralk.

Njena kariera kot fotomodel se na začetku ni najbolje obnesla. Priznala je, da so ji velikokrat dejali, naj pusti modne steze in se osredotoči na snemanje oglasov, saj je visoka le 165 centimetrov. Tako se je odločila, da obišče nekaj ur igranja in poskusi z oglasi.

Igranje ji je postalo tako všeč, da se je odločila, da se bo raje kot fotomodel zaposlila kot igralka. Vpisala se je na igralsko šolo in se preselila v Los Angeles, kjer je skok med zvezde doživela s filmom Somrak in njegovimi nadaljevanji.

Kljub njeni ne ravno manekenski višini pa je danes zaželena tudi med modnimi oblikovalci, morda še bolj kot nekoč. Greenova je namreč tako kot znamki DKNY svoj obraz posodila tudi znamki ličil Mark.

Nekaj fotografij iz kampanje za DKNY si lahko ogledate v priloženem videu.