Namakanje v velikanskem bazenu sredi puščave je res prava redkost. Foto: RTV SLO/T. V.
Namakanje v velikanskem bazenu sredi puščave je res prava redkost. Foto: RTV SLO/T. V.

Za tiste, ki želijo spoznati življenje v puščavi, ne da bi se odpovedali udobju, bo hotel Bab Al Šams, ki združuje bogato arabsko kulturo, najsodobnejšo tehnologijo in s svojimi petimi restavracijami tudi obilico kulinaričnih užitkov, idealen kraj.

In komu se je porodila ideja o razkošnem hotelu sredi dubajske puščave? Hotel je del verige hotelov, med katere sodi tudi znameniti Burj Al Arab, hotel v obliki sidra. V Bab Al Šamsu, ki je 45 minut oddaljen od dubajskega mednarodnega letališča, se lahko namakate v že omenjenem bazenu in pri tem zrete v neskončno morje puščavskega peska.

T. V.

Ne, pesek, ki ga vidite, ni del plaže, ampak gre za žgoči puščavski pesek. Foto: RTV SLO/T. V.
Bab Al Šams je del hotelske verige, ki je zgradila tudi Burj Al Arab, znameniti hotel v obliki sidra v Dubaju. Foto: RTV SLO/T. V.
Da so lahko zgradili hotel Bab Al Šams, so morali najprej zgraditi vodovodni sistem, ki hotelu sredi puščave dostavlja vodo tudi za bazen. Foto: RTV SLO/T. V.
Na prvi pogled notranjost hotela ne razkriva, da je popolnoma opremljen s sodobno tehnologijo, saj je urejen v tradicionalnem arabskem slogu. Foto: RTV SLO/T. V.
Da lahko sredi puščave raste lepa zelena trava, so zgradili namakalni sistem. Foto: RTV SLO/T. V.
Dvonadstropni hotel ima 115 sob in kar pet restavracij. Foto: RTV SLO/T. V.
Ko se v puščavi začne nočiti, je še posebej romantično. Foto: RTV SLO/T. V.
Hotel gostom omogoča, da izkusijo življenje v puščavi, ne da bi se pri tem odpovedali vsemu razkošju in udobnosti hotela s petimi zvezdicami. Foto: RTV SLO/T. V.