Stavba leži na lastnem otoku, oddaljenem 280 metrov od obale, in se dviguje 321 metrov visoko v nebo. Foto: Burj Al Arab
Stavba leži na lastnem otoku, oddaljenem 280 metrov od obale, in se dviguje 321 metrov visoko v nebo. Foto: Burj Al Arab
Burj Al Arab
Kraljevski apartma - kraj kot iz sanj. Foto: Burj Al Arab
Burj Al Arab
Najprestižnejša restavracija je Al Mahara, ki jo namesto sten obdaja ogromen akvarij. Foto: Burj Al Arab

Najprej vam pade v oči zlato stopnišče, zasebni kino in uslužbenec, ki je 24 ur na voljo le vam, pripravljen, da ustreže vsaki vaši kaprici.

Ko si bolje ogledate apartma, opazite prestižne preproge, do najmanjše potankosti usklajene s pohištvom iz mahagonija. Spalnica. In v njej ogromna vrtljiva postelja s pregrešno dragim baldahinom in 13 različnimi blazinami. Vse za udoben spanec. Sledi kopalnica – marmornata, da ne bo pomote, v njej pa džakuzi in množica navadnemu smrtniku nedosegljivih pripomočkov in dišav za razvajanje.

Začutite luknjo v želodcu. Rešitev je pri roki: ugotovite, da si lahko prav v vsakem trenutku izberete hrano po želji, lahko pa izbiro prepustite največjim kuharskim mojstrom – zagotovo bo na krožniku pristala specialiteta s povsem drugega konca sveta, začinjena s posladkom, ki bo vaše brbončice odnesel v višave. In ko bo krožnik prazen, si boste zaželeli še. Dobili boste.

Po obilnem obroku se vam ne bo ljubilo prav nič, le malo lenarjenja. Idealen čas za sporočilo prijateljem in znancem, zelenim od zavisti, da živite kot v raju. Zato se boste odpravili v delovno sobo do prenosnega računalnika ali telefona in poklepetali. Tako, to je opravljeno.

Zdaj pa vas zanima dogajanje po svetu. Pritisk na gumb in velik plazmatski televizor je prižgan. Če vam je 93 programov premalo, lahko zahtevate DVD ali knjigo ali pa se lotite listanja več kot 300 svetovnih časopisov, ki so vam na voljo vsak dan. Sveži, se razume.

Morda pa se vam bo zazdelo, da nekoliko slabo vidite? Dve rešitvi: nataknite si očala ali pa kar s kavča pograbite še enega iz množice daljincev in si nastavite primerno osvetlitev. Zadovoljni? Zdaj pa primite drugi daljinec in premikajte zavese ter nastavite klimatsko napravo. Super, urejeno. O tem, da vas bo ob tem spremljal vonj svežih rož in različnih arabskih slaščic, seveda ni dvoma.

Ko boste polni moči končno želeli zapustiti apartma in pokukati v čarobni svet Dubaja, boste v roke vzeli telefon in prestižni rolls-royce bo čakal na vas, pripravljen, da vas popelje … kamor koli, pravzaprav. Nasvet: nikar ne skoparite z željami – kraj, ki ga ne bo mogel avto, bo pač dosegel helikopter. Vse za vas, vse vam na uslugo.

A. P.