Sanjski otok čaka na nove moči. Foto: Dan Maclean / Facebook stran The Farmer's Daughter Country Market
Sanjski otok čaka na nove moči. Foto: Dan Maclean / Facebook stran The Farmer's Daughter Country Market

Lastnika male trgovine Farmer's Daughter sredi Cape Bretona Sandee Maclean in Heather Coulombe sta se odločila, da svoje nove uslužbence poiščeta kar na družbenem omrežju Facebook. Ker novim sodelavcem ne moreta ponuditi bajne plače, sta kandidatom obljubila "lepo življenje".

Srečnež, ki bo dobil sanjsko službo, bo poleg majhne plače dobil še zemljo, na kateri bo živel. Toda ta bo prišla v njegovo last šele po petih letih dela v trgovini. "Smo uveljavljeno podjetje v srcu Cape Bretona, ki ponuja veliko služb, zemlje in potenciala, toda ni ljudi," je zapisano v oglasu za delo.

Lastnika sta se tako za tovrstni ukrep odločila, ker sta v trgovini zaposlila že vse ustrezne kandidate z otoka. "Si želite živeti preprostejše življenje, blizu narave in v okolju, ki še vedno verjame v skupne obroke in tedenske 'jam sessione'?" še sprašujeta v oglasu.

Lastnika trgovine sta za britanski Telegraph izjavila, da sta nad odzivom ljudi presenečena. Na oglas za delo se je odzvalo več kot 50.000 ljudi. Za zdaj so zaposlili že tri ljudi, do pomladi želijo zaposliti še tri ali štiri.