John Travolta je v novi vlogi skoraj neprepoznaven. Foto:
John Travolta je v novi vlogi skoraj neprepoznaven. Foto:
Prizor iz še vedno priljubljenega filma Briljantina.
Travolta sam priznava, da Briljantine verjetno ne bo nikoli presegel. Foto: epa

Travolta se v svojih glasbenih vlogah nikakor ne more ločiti od lasne kozmetike. V broadwayski predstavi "Sprej za lase" ima vlogo gospodinje.

"Sprej za lase" je zgodba o Tracy Turnblad, ki se v šestdesetih zavzema za več državljanskih pravic. Tracy vodi najstniško plesno predstavo in si prizadeva, da bi ta prišla na TV-zaslon. Travolta igra njeno mamo Edno.

Komaj so ga prepoznali
Ko se je Travolta v novi vlogi prvič predstavil, so gledalci sprva potrebovali nekaj časa, da so ga sploh prepoznali. Vse scene, v katerih se Edna pojavi, so bile pospremljene z bučnim ploskanjem in smehom, saj je Travolta vlogo odigral s presenetljivo mehkobo in ženskostjo. Priznal je, da ga vse od prve glasbene vloge v Briljantini srbijo pete za muzikale.

Briljantina je nedosegljiva
Zaradi uspešnosti Briljantine si v muzikalih dolgo ni upal nastopiti, saj se je bal, da jo je nemogoče preseči. Zamenjava spola v muzikalu se Travolti zdi dovolj drugačna in nepričakovana, da bi bila legendarnostni Briljantini navkljub še lahko zanimiva in privlačna.

Travolta se zagotovo ne slepi, da mu bo z vlogo gospodinje Edne uspelo preseči Briljantino. Navsezadnje je zadeva dovolj oddaljena, da mu tega niti ni treba; v zrelih igralskih letih pa mu vloga v muzikalu lahko pomaga razgibati glasilke in telo.