Med turnejo bo Madonna zagotovo še poskrbela, da se bo o njej pisalo. Foto: EPA
Med turnejo bo Madonna zagotovo še poskrbela, da se bo o njej pisalo. Foto: EPA

Ameriška zvezdnica je tako že na začetku svoje nove turneje poskrbela za burne odzive, tokrat republikanskega kandidata za predsednika ZDA Johna McCaina. Pevka je namreč med koncertom primerjala McCaina s Hitlerjem in zimbabvejskim predsednikom Robertom Mugabejem, na kar se je danes z ogorčenjem odzval McCainov tiskovni predstavnik Tucker Bounds.

Primerjava je nespodobna, neprimerna in kruta," je povedal Bounds. Po njegovih besedah ta poteza jasno kaže, da pri podpori Baracka Obame zvezdniki nimajo nobene mere. Sporni del za McCainov tabor je bil, ko je Madonna na uvodnem koncertu turneje, ki se je v soboto začela v Cardiffu, zapela pesem "Get Stupid". Pri tem je bilo v ozadju mogoče videti ob McCainovi podobi še podobe uničevanja zaradi globalnega segrevanja ter Hitlerjevo in Mugabejevo podobo.

Madonna navija za mir, čisto okolje in Obamo
Ob koncu pesmi je bilo mogoče videti še fotografije člana skupine Beatles Johna Lennona, nekdanjega ameriškega podpredsednika Ala Gora, indijskega voditelja Mahatme Gandhija in demokratskega predsedniškega kandidata Baracka Obame.