"Presrečni smo, ker končno lahko sporočimo, da je Bruce danes dobil zdravniško potrdilo, da je tumor ozdravljen," je sporočila skupina Iron Maiden. Foto: EPA

56-letnemu Angležu so bolezen diagnosticirali nekaj dni pred božičem, potem ko so mu na korenu jezika odkrili tumor, nato ga je čakalo večtedensko zdravljenje s kemoterapijo.

Veterani metala pa so v petek svojim oboževalcem sporočili, da je zdravljenje končano in da je Dickinson spet popolnoma zdrav. "Presrečni smo, ker končno lahko sporočimo, da je Bruce danes dobil zdravniško potrdilo, da je tumor ozdravljen," so zapisali.

Zdravnikom, ki so zanj skrbeli zadnje mesece, se je zahvalil tudi Bruce sam, prav tako tudi oboževalcem za njihove dobre želje. Dodal je, da komaj čaka, da se spet vrne na oder, vendar pa bodo morali ljubitelji metala še nekoliko počakati.

Skupina letos ne bo nastopala
Preteklo bo namreč še nekaj časa, preden bo Dickinson, ki ga lestvice svetovnih revij redno uvrščajo na vrh najboljših rockovskih pevcev vseh časov, spet zbral vse moči. Glasbeni menedžer Rod Smallwood je zato napovedal, da zaradi vsega tega Iron Maidni ne bodo nastopali vse do prihodnjega leta. "Prepričan sem da bodo oboževalci razumeli," je dodal.

Britanska zasedba, ustanovljena leta 1975, ki velja za veterane heavy metala, je v 40 letih nanizala več kot 2.000 koncertov. Julija lani so končali triletno svetovno turnejo, med katero je Dickinson, ki je sicer tudi pilot in poslovnež, na odru večkrat namignil, da lahko od njih kmalu pričakujemo tudi nov album.