Jože Robežnik se pripravlja na novo oddajo Taksi. Foto: MMC/Miloš Ojdanić
Jože Robežnik se pripravlja na novo oddajo Taksi. Foto: MMC/Miloš Ojdanić

Jože Robežnik, ki nas skupaj z Bernardo Žarn vodi skozi nedeljske popoldneve v oddaji Vikend paket, se bo preizkusil še v vlogi voditelja kviza Taksi. Kot je razkril, posebnih priprav ni imel, bolj je začel paziti le na cestnoprometne predpise: "Že pred nekoliko časa sem začel izredno previdno voziti. Upoštevati prav vse prometne predpise. "

Kviz bo na sporedu od ponedeljka do petka ob 18.25 na 1. programu TV Slovenija. Prvič že jutri, 1. aprila.

A Jože se ne bo osredotočal samo na vožnjo, ampak bo svojim potnikom postavljal tudi zanimiva vprašanja: "Gre za zelo široka področja. Vprašanja pokrivajo literaturo, popkulturo, biologijo, zemljepis."

Celoten klepet si lahko preberete na tej povezavi.

.

Voditelj meni, da smo Slovenci dovolj odprti, da bomo v kvizu želeli sodelovati in ne bomo bežali pred kamerami: "Avto je ravno prav intimen prostor, da ljudje lahko pozabijo, da jih snemamo. Hkrati smo vsi tudi dovolj tekmovalni, da takoj pademo v odgovarjanje na vprašanja."

Jože, ki bo za zdaj taksi vozil zgolj po Ljubljani, pa je razkril, da ima sam s taksisti predvsem dobre izkušnje: "Od tega, da ni želel plačila, ker ni imel drobiža, pa da je v največji gneči našel tekočo pot, ki je bila meni popolnoma neznana (govorimo o Ljubljani, ki ni ravno velika)."