Vratar Urban skuša na vse mogoče načine izbrskati kaj sočnega iz preteklosti Marcela Štefančiča. Foto: Studio City
Vratar Urban skuša na vse mogoče načine izbrskati kaj sočnega iz preteklosti Marcela Štefančiča. Foto: Studio City
Siniša Gačić
TV-nadaljevanka Recepija je Gačićeva zadnja vaja na magistrskem študiju televizijske režije na AGRFT-ju. Foto: MMC RTV SLO/Roman Šipič

Kako se bo zgodba razpletala, lahko spremljate v kratki TV-nadaljevanki Recepcija, ki so jo predvajali v zadnjih dveh oddajah Studia City. Dobri dve minuti dolga serija je nadgradnja stalne rubrike te oddaje, v kateri vratar Urban odgovarja na klice Veronike iz Štajerske - in hkrati zadnja vaja Siniše Gačića na magistrskem študiju televizijske režije na AGRFT-ju.

Kot je za MMC dejal Gačić, novinar, scenarist in režiser, z igralcem Luko Cimpričem (vratar Urban) omenjene vmesnike za Studio City pripravljata že več kot desetletje. Zvezda stalnica je tudi igralka Maruša Majer v podobi razmršene Veronike, v nadaljevanki pa sta se jima pridružila tudi igralca Tina Vrbnjak in Andrej Nahtigal. V vsakem delu se bodo na kratko pojavili tudi znani sodelavci Radiotelevizije Slovenija, od katerih bo Urban skušal izvleči odgovor na temeljno vprašanje: ali je voditelj Studia City Marcel Štefančič kot študent res delal za Udbo in "špecal" tiste, ki so študirali v tujini? To je namreč Urbanu med klepetom v recepciji stavbe na Kolodvorski zaupno povedal gasilec Jože.

V prvem delu, ki ga je bilo mogoče videti 30. novembra, je imel tako vlogo gosta televizijski novinar in voditelj Seku M. Conde, v zadnji, ponedeljkovi oddaji, pa je Urbana korak bliže resnici skušal pripeljati pronicljivi voditelj na Valu 202, Miha Šalehar. Urban bo o tem v prihodnjih delih spraševal še Bernardo Žarn in Saša Hribarja. "Ali bo Urban pristopil tudi k Marcelu, pa naj ostane skrivnost," je dodal Gačić.

Pa ne bi bil že čas, da bi se Veronika in Urban spoznala tudi v živo? "Naj odkrijem le, da bo Veronika počasi začela ustanavljati civilno iniciativo proti politikom na javni RTV. Ali jo bo to pripeljalo do vratarja Urbana, pa boste morali počakati do konca prve sezone, ki šteje 12 delov," ni želel Gačić razkriti preveč.
Prva dva dela nadaljevanke Recepcija si oglejte spodaj.

Recepcija, 1. del (30. 11.)

Recepcija, 2. del (7. 12.)