Kitarista Francis Rossi in Rick Parfitt sta člana, ki sta pri skupini že od vsega začetka. Foto: EPA
Kitarista Francis Rossi in Rick Parfitt sta člana, ki sta pri skupini že od vsega začetka. Foto: EPA
Ocene koncerta Status Quo

Teh sicer v Hali Tivoli ni bilo na pretek, saj so še tik pred začetkom blagajne samevale, tisti, ki so bili na koncertu, pa so povedali, da parter ni bil polno zaseden, praznina pa je zevala tudi s tribun.

"A je bilo toliko bolje za nas, ki smo bili noter, saj se nismo stiskali kot sardele v konzervi," je bila izjava ene izmed obiskovalk.

Povprečna ocena obiskovalcev: dobra štirica
Tik po koncertu, ko se je množica, med katerimi je bilo mogoče opaziti precej t. i. "baby-boom" generacije, usula iz ljubljanske športne dvorane, smo ujeli nekaj obiskovalcev in jih poprosili za oceno koncerta.
Povprečna ocena tistih, ki so si upali stopiti pred kamero, je bila dobra štirica (oz. 4,3 če smo natančni), je pa bilo zanimivo opazovati, da so se starejši obiskovalci bolj odločali za petice oziroma najvišje ocene.

Status Quo na prizorišču že skoraj 40 let!
To je bilo tudi pričakovati, če spomnimo, da skupina Status Quo pod tem imenom deluje od leta 1970, zaslovela pa je šest let pozneje z albumom Blue For You. Do konca sedemdesetih so se uveljavili kot ena vodilnih britanskih rockovskih zasedb.

V tistih letih so izdali največje uspešnice, kot na primer Rockin' All Over the World, Whatever You Want in Down Down, ki so se slovenskim obiskovalcem tudi najbolj vtisnile v spomin na koncertu v Hali Tivoli. Seveda niso pozabili omeniti njihove velike (komercialne) uspešnice In the Army Now iz leta 1986.

J. S.

Ocene koncerta Status Quo