Poslanci v parlamentu niso nikoli varni pred budnim očesom fotografov in snemalcev. Foto: EPA
Poslanci v parlamentu niso nikoli varni pred budnim očesom fotografov in snemalcev. Foto: EPA

Poslanca Arifinta je namreč fotograf časnika Media Indonesia ujel v objektiv med plenarnim zasedanjem indonezijskega parlamenta, na zaslonu njegovega tabličnega računalnika pa se jasno vidi vroč prizor iz filmčka, ki si ga je ogledoval. Fotografijo je najprej objavil lokalni spletni časopis, nato so jo hitro pograbili številni drugi mediji. Predstavnik parlamentarnega sveta za etične zadeve je zagotovil, da preučujejo incident. "Če se izkaže, da je Arifinto kršil etični kodeks, bo obtožba zelo huda. Pomenila bo namreč, da je poslanec škodil podobi in ugledu parlamenta. V tem primeru bo najbolje, da odstopi ali da ga razrešijo," je povedal za francosko tiskovno agencijo AFP, o njegovi usodi pa naj bi razpravljali v ponedeljek.

Arifinto obtožbe zanika in trdi, da je nenamerno odprl spletno povezavo do strani s pornografsko vsebino. "Takoj sem jo zaprl in izbrisal sporočilo s povezavo iz prejete elektronske pošte," je dejal. Vendar fotograf Mohamed Irfan, ki je Arifinita zalotil pri dejanju, zatrjuje, da je imel poslanec posnetek spravljen kar v svoji mapi na računalniku in da si ga je dolgo ogledoval, ne pa le nekaj sekund, kot je trdil.

Zelo burno so se na dogodek odzvali tudi indonezijski uporabniki Twitterja. "Sramota. Zasluži si bičanje in kamenjanje. Nespodobno!" je zapisal eden izmed njih. Poslanec Arifinto je sicer član konservativne islamske stranke PKS, ki je del vladajoče koalicije.