Njun ločitveni postopek traja že od septembra 2016. Foto: Reuters
Njun ločitveni postopek traja že od septembra 2016. Foto: Reuters

Sodnik je odločil, da se zvezdnika lahko vrneta k "uradnemu" samskemu življenju, še preden se dokončno dogovorita glede ločitvene poravnave. Gre za tako imenovano razcepitev, za katero sta zaprosila oba, omogoča pa jima, da nista več uradno poročena, vendar se še vedno lahko ukvarjata s končno ločitveno odločitvijo v povezavi s premoženjem in skrbništvom.

Za to naj bi zaprosila, ker sta začutila potrebo, da se morata čustveno drug od drugega oddaljiti in ker sta si želela iti naprej. Potencialna nova razmerja na njuno odločitev naj ne bi vplivala.

Čaka ju dogovor glede skrbništva

"Oba starša sta osredotočena na to, kar je najboljše za otroke," je vir blizu družine pojasnil za ameriški tabloid People. Skupaj imata sicer šest otrok – 17-letnega Maddoxa, 15-letnega Paxa, 14-letno Zaharo, 12-letno Shiloh in desetletna Vivienne in Knoxa.

Ko je septembra 2016 Joliejeva zaprosila za ločitev in kot razlog navedla nepremostljive razlike, sta igralca veliko časa preživela ob pogajanju glede skrbništva in delitve premoženja. Igralka je namreč ob prošnji za ločitev zaprosila za samostojno skrbništvo otrok, medtem ko si je Pitt želel deljenega skrbništva.

Junija 2018 je potem sodnik določil, da Pitt lahko z otroki preživlja več časa, ob čemer pa je določil natančen razpored obiskov, iz katerega je bil izvzet Maddox, saj so zanj določili, da je star dovolj in se lahko odloči, koliko časa želi preživeti z očetom. Novembra lani sta potem igralca dosegla začasni dogovor glede skrbništva, s čimer so se po besedah vira stvari začele premikati v pravo smer.

Da dosežeta dokončni dogovor, naj bi trajalo še več mesecev, pri tem pa si morata razdeliti še milijone dolarjev premoženja in se dogovoriti za končno obliko skrbništva nad šestimi otroki.

V zvezi sta bila od leta 2004, poročila sta se deset let pozneje. To je bil drugi zakon za igralca – predtem je bil poročen z igralko Jennifer Aniston, in tretji za Angelino. Pred Bradom je bila poročena z igralcema Billyjem Bobom Thorntonom in Jonnyjem Leejem Millerjem.