Caroline in Rory na sydneyjskem stolpu ali, kot je napisala Danka - 'na vrhu sveta'. Foto: Twitter
Caroline in Rory na sydneyjskem stolpu ali, kot je napisala Danka - 'na vrhu sveta'. Foto: Twitter
Caroline Wozniacki, Rory McIlroy
Kako se bo nadaljevala njuna pravljica? Foto: Twitter

"Caro" in Rory sta pri 22 oziroma 23 letih vsak v svojem športu - tenisu in golfu, osvojila že ogromno. Nekako pa jima uspe že skoraj dve leti spretno ohranjati tudi zvezo na daljavo, kar je za mnoge vrhunske športnike, sploh če prihajajo iz različnih športov, mnogokrat pretrd oreh. Oba, tako Severni Irec kot Danka poljskih korenin, svoje oboževalce na Twitterju pogosto razveseljujeta s fotografijami iz zasebnega življenja in človek dobi vtis, da res preživita skupaj skoraj vsak prosti trenutek.

Pobira žogice, nosi pijačo in jo čaka na tiskovnih konferencah
Ker se teniška sezona tradicionalno začenja v Avstraliji, je s svojo drago na celino "tam spodaj" odpotoval tudi Rory, ki ji zvesto sledi in celo pomaga pri pripravah na prvi letošnji turnir za grand slam. Med treningom v Sydneyju ji je tako celo pobiral žogice, sicer pa sedi na tribunah in jo opazuje. Pogosto se udeleži tudi njenih novinarskih konferenc, v prostem času pa se potikata naokoli in si ogledujeta mestne znamenitosti. Svoje sreče ne skrivata, ves čas sta nasmejana do ušes.

Zaradi oponašanja Serene tarča kritik
Caroline je sicer znana po svoji dobrovoljnosti, ki pa gre včasih tudi čez mejo dobrega okusa. Plavolasa Danka je tako že večkrat zabavala gledalce z oponašanjem drugih tenisačev, a nedavno je šla po mnenju mnogih čez rob, ko si je z brisačkami napolnila športni modrček in hlačke, s čimer je želela ponazoriti obline ameriške zvezdnice Serene Williams. Serene sta se v preteklosti "lotila" že Andy Roddick in Novak Djoković, a nihče ni njunega obašanja označil za rasističnega, kot se je zgodilo v primeru C. Wozniacki.

Na lanskem prvenstvu Avstralije si je kratko malo izmislila zgodbo o tem, da jo je napadel kenguru, zato so mnogi z dvomom pospremili tudi zadnji trač o Caroline in Roryju. Wozniackijeva je namreč konec decembra na turnirju v Brisbanu nosila velik svetleč prstan na levi roki, kar je podžgalo govorice o morebitni zaroki. Že so se pojavili namigi o tem, da bi se številka ena svetovnega golfa lahko za snubitev odločil med božičnimi prazniki, ki sta jih preživela skupaj, toda nato je prstan "skrivnostno" izgnil z njene roke. Le še ena njenih potegavščin?

Namesto Tigerja obraz podjetja Nike
Res pa je, da je novembra lani McIlroy izpustil pomemben turnir in je raje s svojo izbranko odletel na teniški turnir v Bolgarijo, ona pa mu je nato sledila na turnirja v golfu v Singapurju in Hongkongu. Severnemu Ircu sicer že zdaj ni hudega, ko pogleda na svoj bančni račun, a v kratkem naj bi si zagotovil še bolj mirno prihodnost. Nadomestil naj bi Tigerja Woodsa kot nov obraz modnega velikana, podjetja Nike, desetletna pogodba pa naj bi bila vredna kar 191 milijonov evrov. Dejstvo, da bo od glave do pet oblečen v oblačila z znamenito kljukico, pomeni, da gre za najbolj donosno pogodbo kakšnega posameznika iz sveta golfa.

Ko je decembra postal igralec leta združenja PGA, se je najprej zahvalil prav svoji Caroline. Dejal je: "Nedvomno ima velik vpliv name. Vedno sem bil predan golfu in trdo sem treniral. A zadnjih 18 mesecev, sploh po zmagi na Odprtem prvenstvu ZDA, se mi zdi, da sta se moja kariera in življenje na splošno dvignili na višjo raven."