Penelope Cruz in Johnny Depp sta skupaj nastopila v filmih Snif, Umor na Orient Ekspresu in Pirati s Karibov: Z neznamimi tokovi. Foto: EPA
Penelope Cruz in Johnny Depp sta skupaj nastopila v filmih Snif, Umor na Orient Ekspresu in Pirati s Karibov: Z neznamimi tokovi. Foto: EPA
Sorodna novica Johnny Depp proti nekdanji ženi: Lagala je, da sem jo tepel, uničuje mi kariero

Igralca od maja 2016, ko je Heardova vložila zahtevo za prepoved približevanja, saj je trdila, da jo je Depp fizično in psihično zlorabljal, še vedno bijeta bitko na sodišču. 56-letni igralec je marca lani vložil tožbo zoper Heardovo in zahteval visoko odškodnino, saj je bil prepričan, da želi Amber z domnevnimi lažmi uničiti njegovo kariero in obogatiti svojo. Depp pravi, da ga je nekdanja partnerica popolnoma izkoristila in da še nikoli ni bil v razmerju, ki bi ga toliko stalo na kariernem in zasebnem področju.

Igralcu sta se v bran postavili tudi soigralka Penelope Cruz in nekdanja ljubezen Winona Ryder. "Zavedam se obtožb o nasilju, ki jih je v zadnjih nekaj letih javno objavljala nekdanja žena Johnnyja Deppa Amber Heard," je v dokumentih zapisala Ryderjeva, ki je bila z Deppom v štiriletnem razmerju. “Nikogar nočem imenovati za lažnivca, toda iz svojih izkušenj z Johnnyem menim, da so trditve grozljive in neresnične.” 48-letna zvezdnica nanizanke Stranger Things je spregovorila že leta 2016, ko so bile objavljene prve obtožbe. "Do mene se ni nikoli vedel tako, nikoli ni bil nasilen. Poznam ga kot res dobrega, ljubečega in skrbnega fanta, ki je zelo zaščitniški do ljudi, ki jih ima rad," je takrat dejala.

Depp in Ryderjeva sta se zaročila pet mesecev po prvem zmenku, vendar sta se leta 1993 razšla, piše People.

Na obtožbe se je odzvala tudi Penelope Cruz. Zapisala je, da Johnny, s katerim se poznata že od 19. leta, ni bil nikoli nasilen ali konflikten. "Veliko let je minilo, nisva posnela samo treh filmov, ampak sva postala tudi dobra prijateja. Vedno sem bila navdušena nad njegovo prijaznostjo, briljantnim umom, nadarjenostjo in čudovitim smislom za humor,” je zapisala v sodnih dokumentih, ki jih je pridobil The Blast.

Zagovornik Heardove komentarja še ni podal.