Poslovni uspehi blagovne znamke Puma se v zadnjih letih kar vrstijo. Foto: EPA
Poslovni uspehi blagovne znamke Puma se v zadnjih letih kar vrstijo. Foto: EPA
Wandersov slavni stol iz vozlov
Za Pumo bo priznani nizozemski oblikovalec ustvaril kolekcijo modnih dodatkov.

Kolekcija osmih kosov bo na voljo spomladi naslednje leto. Z "zbliževanjem dveh svetov" želijo pri Pumi predstaviti unikatne in sveže izdelke, je povedal Antonio Bertone, direktor globalnega upravljanja znamk pri Pumi. S sodelovanjem zunanjih oblikovalcev se učijo drug od drugega, saj naj bi bil Marcel Wanders začetnik nepričakovanega in zato idealni poslovni partner. Več podrobnosti o kolekciji naj bi razkrili naslednji teden.

Slavni Wandersov "makrame stol"
Wanders se je proslavil s stolom iz vozlov - gre za "makrame stol", ki izgleda, kot da je izdelan iz vrvi. Nizozemec oblikuje za nekaj največjih imen v oblikovanju, med drugim tudi za Bisazzo, Boffi in Poliform ter za svoje lastno oblikovalsko podjetje, imenovano Moooi. Tudi on je navdušen nad sodelovanjem s Pumo, saj meni, da so zelo v stiku s kulturnimi smernicami, hkrati pa jih tudi ustvarjajo. Tako se bo lahko tudi približal širšemu občinstvu.

Pumina sodelovanja z "zunanjimi" oblikovalci
Podjetje Puma je do zdaj sodelovalo že z več oblikovalci, med drugim tudi z Jil Sander, Neilom Barrettom in Alexandrom McQueenom, pa tudi s Philippom Starckom in z Marcom Jacobsom, ki sta ustvarila torbo za Nualo, Pumino partnersko kolekcijo oblačil za jogo z manekenko Christy Turlington.

Wandersovo kolekcijo za Pumo bodo predstavili na tokijskem tednu oblikovanja 31. oktobra, nato pa še novembra v New Yorku in Amsterdamu. Od spomladi 2007 bo na voljo v vseh Puminih trgovinah in drugih izbranih prodajalnah.