Foto: Reuters
Foto: Reuters

LVMH je danes sporočil, da ni v položaju, ki bi omogočal nadaljevanje 16,2 milijarde dolarjev vrednega postopka prevzema ameriškega draguljarja Tiffany. V izjavi za javnost je po poročanju francoske tiskovne agencije AFP zapisal, da je upravni odbor znova pregledal posel, potem ko se je zvrstila vrsta dogodkov, ki spodkopavajo uspešen prevzem Tiffanyja.

Na odločitev so vplivale predvsem ameriške grožnje za zvišanje davkov na francoske izdelke, zaradi česar so se pri LVMH-ju odločili, da ne morejo končati prevzema.

V Tiffanyju so se na odločitev LVMH-ja odzvali z grožnjo, da bodo tožili LVMH. "Obžalujemo, da moramo ukrepati, vendar nam LVMH ne pušča druge izbire, kot da začnemo sodni postopek za zaščito našega podjetja in delničarjev," je dejal predsednik uprave Tiffanyja Roger N. Farah in dodal, da je bil Tiffany zavezan k dokončanju posla.

LVMH, pod okriljem katerega so številne prestižne blagovne znamke, med njimi Louis Vuitton, Moet, Hennessy, Christian Dior, Fendi, Bvlgari in Marc Jacobs, je dogovor o prevzemu ameriške draguljarne Tiffany sklenil novembra lani, spomladi letos pa so se pojavile govorice, da bo posel zaradi posledic pandemije covida-19 propadel, vendar sta jih družbi zanikali.