Balotelli je znan po svojem problematičnem značaju, jezikavosti in burnem zasebnem življenju. Foto: Reuters
Balotelli je znan po svojem problematičnem značaju, jezikavosti in burnem zasebnem življenju. Foto: Reuters
Salvini, vodja Severne lige, bi rad vladal Italiji. Foto: Reuters

Iwobi, ki je kandidiral kot kandidat protipriseljenske desne stranke Severna liga, je bil za senatorja izvoljen v nedeljo. 62-letni politik je bil rojen v Nigeriji, v Italijo pa je prišel leta 1976 in postal leta 1995 svetnik Severne lige v lombardijskem mestu Spirano.

"Morda sem slep, morda pa njemu še niso povedali, da je črn. Vsekakor, sram naj ga bo!!!" je zapisal 27-letni Balotelli, ki je bil rojen v Palermu ganskim staršem.

Italijanski napadalec, ki trenutno igra za Nico, je ob svojem zapisu objavil še fotografijo Iwobija z Matteom Salvinijem, vodjo Severne lige. Oba imata na fotografiji, posneti na protipriseljenskem zborovanju, visoko dvignjene stisnjene pesti, na majicah pa napis "Stop invaziji".

Kdo bo vladal Italiji?
Čeprav je v spodnjem domu italijanskega parlamenta nekaj temnopoltih poslancev, v senat do zdaj še niso bili izvoljeni. Iwobi je prvi. Ob izvolitvi se je na svojem Facebooku zahvalil Salviniju, ki ga je označil za "izjemnega voditelja".

Kdo bo sicer v Italiji po nedeljskih volitvah zavladal, ostaja vprašanje. Nobena stranka ni dobila večine, izidi pa kažejo velik odmik od tradicionalnih strank. Največ glasov je tako osvojilo evroskeptično, populistično Gibanje petih zvezd, njen voditelj Luigi Di Maio pa je sporočil, da je pripravljen na koalicijska pogajanja.

A vladala bi rada tudi desna koalicija, sestavljena iz Severne lige in stranke Forza Italia pod vodstvom nekdanjega premierja Silvia Berlusconija.

Salvini je v ponedeljek dejal, da ima njegova stranka "pravico vladati" in da čeprav si ne želi široke "mineštronske" koalicije, se je pripravljen pogovarjati s preostalimi strankami, da bi sestavil večino.