Asgardijski vodja Igor Ashurbeyli napoveduje, da bo naselitev Lune izpeljana v roku 25 let. Foto: Reuters
Asgardijski vodja Igor Ashurbeyli napoveduje, da bo naselitev Lune izpeljana v roku 25 let. Foto: Reuters
asgardia
Novi vodja Asgardije je pred zbranimi pripadniki "prvega vesoljskega naroda" prisegel na ustavi. Foto: Reuters

Čeprav je Asgardija nastala pred manj kot dvema letoma, danes šteje že več kot 200 tisoč "državljanov". Lahko se pohvali tudi z lastno ustavo in izvoljenim parlamentom. Poleg vsega naštetega pa ima Asgardija predvsem ogromne ambicije.

V 10 letih si skupnost želi zgraditi populacijo 150 milijonov ljudi in se s časom odseliti z Zemlje najprej na tako imenovane vesoljske sklope z umetno težnostjo, pozneje pa tudi na Luno.

V ponedeljek je na Dunaju pred množico pripadnikov prisegel novi vodja Asgardije Igor Ashurbeyli. "Današnji dan se bo zagotovo zapisal med največje dogodke v zgodovini človeštva," je dejal Ashurbeyl. "Vzpostavili smo vse veje oblasti. Na podlagi tega lahko samozavestna naznanim, da je Asgardija – prvi vesoljski narod združenega človeštva – rojena," je še dejal vodja, sicer ruski inženir in poslovnež.

Selitev na Luno v roku 25 let
Asgardija je svoje ime dobila po Asgardu, mitološkem domovanju nordijskih bogov, njeni pripadniki pa naj bi živeli po vsem svetu. Državljanstvo "prvega vesoljskega naroda" se lahko zastonj pridobi na spletu, vsak pripadnik pa mora plačevati 100 evrov letne članarine. V prihodnosti naj bi se Asgardija sicer financirala prek pobiranja davkov, ki naj bi bili zelo nizki.

Vodstvo Asgardije si želi pod svoje okrilje privabiti dva odstotka "najbolj ustvarjalnih" prebivalcev Zemlje, zato bodo s časom poostrili postopke za pridobitev državljanstva izključeni niso niti IQ-testi.

Ashurbeyli je napovedal, da nameravajo vesoljske sklope vzpostaviti v od 10 do 15 letih, stalno naselitev Lune pa načrtujejo v roku 25 let.