Foto:
Foto:
Geji naj bi bili zelo dobri turisti, ki na počitnicah veliko zapravijo.

Domačini in turisti naj bi bili zgroženi, saj "del gejevske skupnosti očitno noče poslušati pozivov Hvarčanov k spodobnemu obnašanju," piše Večernji list.

"Norija" na ulicah in nagec pred katedralo
Homoseksualni gosti naj bi prejšnji konec tedna v lokalu Cimer Fraj, katerega lastnik Jugo Dumančić se je oklical za "prijatelja gejev", povzročili pravo "norijo". Na ulici pred omenjenim lokalom so si začeli slačiti spodnjice, drug drugemu "rinili zadnjice v obraz" in med smehom do solz fotografirali dogajanje, ob katerem so se "zgrozili heteroseksualni gosti in lastnik", piše Večernji list.

Dumančića je vse skupaj "vrglo iz tira" in zgrožen nad obnašanjem svojih gostov je takoj ugasnil glasbo in "razuzdane goste" odločno pregnal iz lokala tudi z uporabo sile. Dodal je, da je gost "gost, dokler se obnaša kot gost". Nezadovoljna, ker jim je Jugo uničil zabavo, se je razigrana družba odpravila na hvarski glavni trg - čezenj so korakali v skupinskem objemu, turiste pa naj bi še posebej šokiral goli mladenič pred katedralo.

Za napeto ozračje krivi mediji?
Krajevni cerkveni oblastniki se do incidentov pred katedralo še niso opredelili, saj je ravno tisto jutro umrl hvarski župnik Josip Mihovilović in so takrat potekale priprave na njegov pogreb. Župan Hvara Pjerino Bebić pa je povedal, da golega mladeniča pred katedralo sicer ni videl, a verjame, da so ga prijavili policiji in da bodo "njegova mati ali otroci ponosni, ko ga vidijo".

Dorino Manzin iz gejevskega združenja Iskorak je povedal, da od ljudi pričakujejo spodobno obnašanje in da ta incident opozarja na pomanjkanje dobre vzgoje. Meni, da je lastnik lokala pravilno reagiral na dogajanje, saj so omenjeni mladeniči motili druge goste. Izpostavil pa je, da so napeto ozračje zaradi tako imenovanega "tedna gejev" najbolj podžgali mediji, ki so "dramatizirali".