"Kje pa, niso me klonirali." Foto: EPA

"Sem še vedno živ in pravi jaz," je zagotovil med obiskom v Katovicah na Poljskem, kjer se udeležuje podnebne konference.

"Kmalu bom praznoval 76. rojstni dan in sem še zelo zdrav," je dejal v nedeljo na srečanju z nigerijskimi izseljenci na Poljskem, ko je odgovarjal na več novinarskih vprašanj, ali je res "podtaknjenec" iz Sudana z imenom "Jubril", poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Po družbenih omrežjih namreč krožijo govorice, da je pravi Buhari umrl in da so ga zamenjali s klonom oz. dvojnikom.

Več mesecev lani in tudi letos je namreč Buhari preživel na zdravljenju v Londonu. Kaj naj bi mu bilo, ni bilo razkrito javnosti, naj bi pa šlo za resno bolezen. Medtem je državo vodil njegov podpredsednik Yemi Osinbajo.

"Veliko ljudi je upalo, da sem umrl, ko sem bil bolan. Nekateri so celo poklicali podpredsednika in se ponudili, da bi bili njegovi namestniki, ker so predvidevali, da sem že umrl," je še dejal Buhari in dodal, da so tisti, ki so sprožili te govorice "nevedneži in neverniki".

Zagotovil je tudi, da se bo potegoval še za en predsedniški mandat na prihajajočih volitvah, ki bodo v tej z nafto bogati afriški državi predvidoma februarja prihodnje leto.