Finančni načrt je bil ob predhodnem glasovanju jabolko spora. Foto: Pixabay
Finančni načrt je bil ob predhodnem glasovanju jabolko spora. Foto: Pixabay

Predsednik sveta zavoda Andraž Jakelj je za Televizijo Slovenija povedal, da razlike v finančnem načrtu res niso v številkah, pač pa so razlike v tistem delu, ki se tiče programa dela. Dodal je še, da so nekateri člani zavoda druge prepričali, da razlike v načrtu so, zato so tako glasovali. Sam se je glasovanja vzdržal, je še povedal.

Svet zavoda je namreč sredi novembra s funkcije poslovnega direktorja celjske bolnišnice razrešil Marjana Ferjanca, ki je bolnišnico vodil od leta 2007. Očitali so mu nepripravo finančnega načrta za letos in nepravilnosti pri plačah nemedicinskega osebja. Ferjanc je očitke sveta zavoda zavrnil, civilna iniciativa za ohranitev rasti in razvoja celjske bolnišnice, ustanovljena pred dvema tednoma, pa je medtem zbrala že več kot 1.500 podpisov podpore Ferjancu.

Očitki o politični destabilizaciji bolnišnice
Strokovni direktor celjske bolnišnice Franci Vindišar meni, da gre pri razrešitvi direktorja za poskus politične destabilizacije bolnišnice. "Predlagana zamenjava poslovnega direktorja je že in bo v prihodnosti, če se bo ta razrešitev dejansko zgodila, povzročila nestabilno delovanje bolnišnice," je dejal pred časom.

Strokovni svet bolnišnice je sicer napovedal, da bo v celoti odstopil, bolnišnični sindikat pa je zagrozil z uvedbo 40-urnega dela tedensko v decembru, če bo vlada podala soglasje k sklepu sveta zavoda o razrešitvi Ferjanca.

V celjski bolnišnici potrdili finančni načrt
V celjski bolnišnici potrdili finančni načrt