Zdravje
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 4.3 od 52 glasov Ocenite to novico!
Cepivo proti ošpicam
Kazen tistim, ki se ne bodo cepili, bo tudi do tridesetkrat višja od dosedanjih glob, ki so se vrtele med 150 in 250 evri, a jih v praksi niso terjali. Foto: MMC RTV SLO/Reuters

Dodaj v

Italija predvideva dvanajst obveznih cepljenj otrok, ne več samo štirih

Od začetka leta več kot 2.200 primerov ošpic
19. maj 2017 ob 23:55
Rim - MMC RTV SLO

Italijanska vlada je po hitrem postopku sprejela dekret, s katerim želi zajeziti vse bolj razširjen upor proti obveznemu in priporočenemu cepljenju otrok. Necepljenih otrok po novem starši ne bodo mogli vpisati v vrtce in šole, predvidene pa so tudi visoke denarne kazni.

Razdelitev javnega mnenja glede cepljenja je v Italiji sledila širšemu trendu, zaostrila pa se je v zadnjem letu, ko se je vodja opozicijskega Gibanja petih zvezd Beppe Grillo v svojih javnih nastopih opredelil izrazito proti cepljenju. Gibanje je v zadnjem času omililo svoja stališča - a že v času epidemije ošpic v državi. Od začetka leta so imeli več kot 2.200 primerov te nalezljive bolezni, medtem ko so jih v celem prejšnjem letu našteli samo 840.

Ministrica za zdravje Beatrice Lorenzin je zato napovedala ostre ukrepe - v petek jih je potrdila tudi vlada. Zakonski dekret predvideva dvanajst obveznih cepljenj in ne več samo štirih, kot je veljalo doslej. Na obveznem seznamu so po novem cepiva proti ošpicam, mumpsu, noricam in rdečkam ter proti meningitisu tipa B in C.

Starši po novem ne bodo mogli vpisati otroka v jasli ali vrtec, če ta ne bo ustrezno cepljen. Ministrica Lorenzinova je v začetku razprave zahtevala še strožja merila, na koncu pa dosegla določilo, po katerem bo eden od obveznih dokumentov pri vpisu v katerokoli izobraževalno ustanovo do 16. leta starosti tudi potrdilo o opravljenih cepljenjih. Starši otrok, ki se bodo necepljeni vpisovali v višji razred osnovne ali v prva dva letnika srednjih šol, bodo najprej opozorjeni, nato pa kaznovani. Kazen bo tudi do tridesetkrat višja od dosedanjih glob, ki so se vrtele med 150 in 250 evri, a jih v praksi niso terjali.

Janko Petrovec, Radio Slovenija

Prijavi napako
Komentarji
ajvard
# 20.05.2017 ob 01:13
vse kar odloči stroka, mora biti obvezno.
svoje sončke lahko "posebni starši" naknadno doma preventivno varujejo z numerologijo, homeopatijo, astrologijo ali izogibanjem čemtrejlsov.
Nostromo
# 20.05.2017 ob 07:13
Vsem zagovornikom postavljam zdaj vprasanje.
Zakaj bi vi radi prisilili nekoga da se cepi, ce pa ste sami itak immuni ce ste cepljeni?
Zakaj bi naj drzava imela pravico posegat v moje zdravje oz. mojega otroka?
Veste povedat kaksno snov/ucinkovino ki je v cepivu?
Zakaj vi mislite da zdravniki vejo bilo kaj o cepivih, kaj so oni znanstveniki, kaj slucajno kak zdravniki (ki ni Prof.) slucanjo kdaj prebere znastvene clanke? Hahahah
Zdravnike pri nas izobrazujejo farmacevti, na raznih seminarih! hahaha

Pa po googlajte dve imeni, Paul Throsen in William Thompson.


Ta komentar pa dokaj dobro povzame to, o čem sem govoril v svojem prvem komentarju:

-nerazumevanje čredne imunosti,
-zarota zdravnikov,
-lastno "raziskovanje" na internetu,
-nezmožnost logičnega mišljenja
-nepoznavanje pravil slovnice.

Hvala.
pika_č
# 20.05.2017 ob 08:10
@pikabu: Nikoli ob cepljenju nisem dobila seznama sestavin in to res ni hrana, kjer si glede na opisane sestavine izbiramo, kaj bomo jedli, gre za 3-mesečne dojenčke!!

Kaj pa ti bo seznam sestavin cepiva? Verjetno bi ga v google vtipkala in spet pametovala. Raje si ves ta čas, ki ga preživiš na spletu za "raziskovanje" vzrokov, da otroka ne daš cepit, rezerviraj in se posveti svojemu otroku. Bo več koristi zate in zanj.
Nostromo
# 20.05.2017 ob 01:26
Prvo kot prvo, petek je in domov sem prišel malce pijan, kar je najbrž povod, da se mi sploh da pisat na to temo. Za morebitne slovnične napake se vnaprej opravičujem,

Pravilno! Moderator bo najbrž spet zbrisal moj komentar, ampak kakorkoli... Žalostno je, da raznorazni proticepilski uporniki sejejo povsem nepotrebno smrt zaradi nerazumne paranoje pred cepivi. Menijo, da zaradi ogleda par videov vprašljive kakovosti na youtubu vedo več kot zdravnice in zdravniki, ki so razumenvanju medicine posvetili desetletje svojega življenja. Hkrati so prepričani, da celoten medicinski lobij kuje noko težko zaroto, katero dosledno in brez izjeme uspešno skriva milijon zdravnikov po vsem svetu. Hkrati so vsi ti zdravniki na plačilni listi "Big pharma" konglomerata in ne dopuščajo možnosti, da pa nekateri zdravstveni delavci resnično želijo zgolj pomagati (morda sodijo po sebi?) Ne dajo si dopovedati, da je EDINA študija, ki cepljenje povezuje z avtizmom DOKAZANO PONAREJENA zavoljo zaslužka prodaje alternativnih zdravil. Ignorirajo skrb vzbujajoče novice o smrti otrok zavoljo nezadostne cepljenosti prebivalstva. Ne razumejo principa čredne imunosti. V končni fazi se pri proticepilcih ne gre za racionalno analizo dejstev, dokazov in raziskav, gre se za fiksno idejo, pri kateri se gre zgolj za "I want to believe" logiko. Situacija, kjer si posameznik mnenja ne izdela na podlagi dejstev, marveč le-ta dosledno selekcionira, da se skladajo z njegovo "logiko". Sedaj pa pride del, zaradi katerega bo moj komentar zavojljo papeške korektnosti najverjetneje izbrisan, in sicer po dolgih letih opazovanja "zarotniške scene" sem ugotovil, da proticepilstvo in ostale bizarne teorije zarote (chemtraili, lizardpeople, flat earth, illuminati,...) zagovarjajo predvsem didaktično prikrajšani posamezniki, katerih izrazita nezmožnost kakovostne nevronske obdelave vhodnih informacij je v kombinaciji z za sceno značilno rabo prepovedanih drog najverjetneje katalizator pretirane dovzetnosti za prej omenjene teorije. Prav tako zlahka opazimo nepisano pravilo obratne sorazmernosti pri stopnji sprejemanja odklonskih teorij in slovnično podkovanostjo. In zapomnite si, ogled videa na youtubu in prebiranje "non-peer-reviewed" člankov brez omenjenih kakovostnih virov na pomenljivih spletnih straneh člankov na še ne pomeni "lastnega raziskovanja".

Pa lahko noč.
dečko
# 20.05.2017 ob 07:31
Zaskrbljujoče je to, da mora država staršem groziti s kaznimi, da le ti dovolijo zaščito otroka pred smrtno nevarnimi boleznimi
RJSlo
# 20.05.2017 ob 07:51
No ja. Še vedno ni odgovora na vprašanje: "Kako je s cepljenjem v državah iz katerih prihajajo begunci/migranti/prebežniki?" Namreč govorilo oziroma pisalo se je o nekaterih boleznih , ki naj bi jih prinesli, potem je pa o tem vse utihnilo.
vnk
# 20.05.2017 ob 07:39
Ajej, vedno odprem prispevke o cepivih zaradi komentatorskih cvetk. Bil nekoliko razočaran, ampak potem sem prišel do komentarja, ki ga je napisal Fuk-U.
SKEpsiS
# 20.05.2017 ob 11:36
Kakšne bodo kazni, ko bodo ugotovili, da se je stroka v nečem motila?
pincessa
# 20.05.2017 ob 08:54
Od kdaj pa so norice smrtonosna bolezen, proti kateri je treba po novem v Italiji OBVEZNO cepiti?
(pa da ne bo kake slabe volje, razumem, da se cepi proti boleznim ki jih ne morejo zdraviti oz. je zdravljenje zelo zapleteno, proti vsakemu prdcu pa res ni treba cepit)

Pa še nekaj: ko se govori o stroki (predvidevam, da imate v mislih zdravnike) in o tem kako jo je treba brezpogojno upoštevat, se vprašam kako neposlušna internet strokovnjakinja je bila Renejeva mamica, ki ni dovolila edinega pravega zdravljenja otrokovega stopala- torej rezanja, kot je "STROKA" vztrajala, ampak je ubogega reveža zvlekla v ZDA, kjer so mu rešili stopalo, sedaj pa mora dečko hodit po hribih, igrat nogomet in živeti normalno kot ostali dečki... Pa grozna Nežina mama, pametnjakovička, ki misli da vse ve, je svojo hči iztrgala iz "varnega" objema Lj pediatrije, kjer je "STROKA" deklico obsodila na smrt in je ni želela zdravit kot treba, niti poiskat drugo mnenje (upam, da razumete sarkazem). Pa vsak mesec se najde podoben scenarij naše vrle "STROKE" (seveda niso vsi enaki, kapo dol tistim zdravnikom, ki se res zavzamejo za svoje paciente in opozarjajo na nepravilnosti v svojih vrstah, ceprav na koncu sami potegnejo kratko).
Torej, cepljenje, DA, vendar, tudi pri cepljenju naj poostrijo pogoje in naj se strogo spremlja ter beleži reakcije in možne neželene učinke (namesto, da se jih pometa pod preprogo)
zekinho
# 20.05.2017 ob 01:46
Neumnost. V Italiji se je v zadnjih mesecih samo rapidno poslabšala higiena, drugega odgovora ni. Naj jo izboljšajo in vse bo spet okej.

#bral-na-googlu-blog-nekega_avtomehanika-o-posledicah-cepiva-press#
yoda
# 20.05.2017 ob 10:09
Popolnoma se strinjam, da ljudje sprejmejo odgovornost za svoja dejanja. Vendar mi bode v oči in me zelo moti, zakaj starši, ki ne cepijo otrok odgovarjajo in nosijo posledice, zdravniki pa za svoje napake ne odgovarjajo in ne nosijo nikakršnih posledic?
Prismuknjen
# 20.05.2017 ob 07:37
Pri nas pa dajo besedo Alenki Vindiš in ostalim kavč strokovnjakom.
evropa
# 20.05.2017 ob 05:20
ODLIČNO!

Ker ljudje smo načeloma neumni.

Hitro pozabimo posledice katastrof, bolezni in vojn. Skozi celotno zgodovino se samo ponavlja eno in isto.
Rabimo nekaj ali nekoga, da nas opomne, da se ni dobr preveč igrat
yoda
# 20.05.2017 ob 11:55
@Skippy
Ne rabim googla, da vidim, da zdrvstvena stroka z rokami gradi z ritjo pa podira. Dovolj je, da samo vzamem navodila za uprabo zdravil in preberem stranake učinke. Res da bolniku lahko pomagajo pri primarni bolezni, vendar pa lahko trpi ali umre zaradi stranskih učinkov. zdravnik nima nobene pravice, da me agresivno sili v nekaj, čemur sam nasprotujem. Moje zdravje, moja odločitev. Zdravniki pa naj si že enkrat nehajo lastiti zdravje.
hepan
# 20.05.2017 ob 08:09
Starsi nasih sonckov ze pripravljajo protiukrepe
pikabu
# 20.05.2017 ob 08:00
Ni vprašanje, ali človek zaupa zdravnikom, ampak ali človek zaupa farmacevtom. Zelo malo zdravnikov (jaz ga še nisem srečala) točno ve, kaj je v cepivih oz. v točno tistem, s katerim te cepi (različni dobavitelji, različni roki uporabe, ipd.). Zdravniki, ki seveda nimajo viška časa, zaupajo farmacevtom, ti pa plačujejo vse po vrsti, da lahko prodajo čim več (se spomnite, kako hitro je WHO razglasil pandemijo zaradi prašičje gripe in poslal na tone tamifluja v lekarne?). Moj problem je v farmacevtih. Lahko, da so glavne sestavine neškodljive in povsod enake, ampak za kakšne stranske pa močno dvomim, da so nedolžne ali potrebne. Nikoli ob cepljenju nisem dobila seznama sestavin in to res ni hrana, kjer si glede na opisane sestavine izbiramo, kaj bomo jedli, gre za 3-mesečne dojenčke!!
Moj naslednji problem v cepljenju pa je, da z njim začnejo prehitro. Pri treh mesecih in potem se tlači v otroke vse sorte. To, da (še) ni dokazano, še ne pomeni, da zdaj ni povezave. Zakaj npr. cepiti 6-letnika za hepatitis B??
Vprašanje doz: zakaj dobi dvoletni otrok, ki slučajno ni cepljen, ob poškodbi enako dozo cepiva proti tetanusu kot odrasli ob revakcinaciji?

Na vsa ta vprašanja nimam odgovorov, ki bi mi prinesli mir ob odločitvi za cepljenje.
Homer.
# 20.05.2017 ob 07:46
Knez Miru
# 20.05.2017 ob 00:49
Ziher bi vcepli malo zdrave pameti staršem teh otrok.
-----------------------
Žal tega cepiva še niso naredili in zagotovo ne bi delovalo.......
seven7
# 20.05.2017 ob 07:45
Od teh 2200 primerov ošpic je bilo koliko nevarnih/smrtnih?

Malo ali nič. Zakaj potem panika?
Guliarth
# 20.05.2017 ob 07:44
Cepljen star 40 še diham. Zapisi na intenetu mi niso spremenili mnenja. So pa nakaterim, ki so pozabili, da so jih v yugi cepili. Ti tudi jedo veliko gensko spremenjenega sadja. Vsi z 45kg in 0 energije, da ne pišem o njihovem obnašanju zaradi izgube določenih hranilnih snovi in vitaminov.
soldier223
# 20.05.2017 ob 06:44
artoum,
Kaj bosta pa nardila ce zbolita za tetanusom ali pa rdeckami po 60 letu?
burnoutslo
# 20.05.2017 ob 10:56
Samo da že vnaprej povem, otroci od Pazi_mina niso cepljeni in so popolnoma zdravi....
skoro84
# 20.05.2017 ob 08:58
Fake news, ko govorite, da je Grillo izrazito proti cepljenju. Zgleda, da berete samo režimske medije v italiji, konec koncev so 57. na lestvici svobode medijev. Grillo je bil proti vsesplošnem cepljenju, brez informiranja staršev, kaj lahko cepivo povzroči otroku, da ne govorimo o tem, da so nekatera ta cepiva, še vedno v eksperimentalnem obdobju.
pika_č
# 20.05.2017 ob 08:04
@Fuk-U in podobni somišljeniki: Večina jih tega sploh ne bo prebrala, ker itak že vse veste.

Se je mogoče kdo od teh zagovornikov anticepljenja kdaj vprašal, če bo mogoče pa njegov otrok v bodoče potoval po svetu in bo prišel v kakšen kraj takoimenovanega tretjega sveta, kjer je precepljenost nizka ali je pa sploh ni. In če se slučajno ta otrok naleze kakšne bolezni, ki bi se je drugače enostavno izognil.

Aja, saj otroci takih staršev so itak zaviti v vato in tudi pomislili ne bodo, da bi šli v svet malo raziskovat, ker je zavetje domačega kavča boljše. Na internetu pa tudi vse najdeš in izveš. Še šolo bi bilo bolje kar prek spleta delat, ker je svet pa res nevaren.
Sitbackandlaugh
# 21.05.2017 ob 13:12
Prvic, tvojega imena nisem umenjal in ne vem zakaj me mesas v to. Drugic tvoje argumente sem drmantiral v prejsnjih postih. Katera raziskava ni bila narejena bodi prosim bolj natancen. Za vire prosim zato ker me zanima od kje crpas informacije. To so pac osnove argumentirane debate
Kaj je slucajno Slovenija cepiva? Ne glumi, to nima veze znanstveno:
http://www.nijz.si/sites/www.nijz.si/fil
es/uploaded/tiomersal_in_cepiva.pdf - ne vem tocno kaj s tem mislis?
Aluminij ni skodljiv, vec ga dobis oz ga tudi otrok dobi iz drugih virov. Retro virusi? Kaksen vir prosim? Kako ne testirajo cepiv? Preden pride katerokoli zdravilo na trg gre skozi zahteven proces
preizkusanj in analiz..formaldehid, klik itd.
Sitbackandlaugh
# 20.05.2017 ob 22:08
Ponovno priložena nedelujoča povezava CDC
Canis.Lupus
# 20.05.2017 ob 17:14
p.s.
moji otorci so cepljeni, čeprav mi še nihče ni znal povdat točno, kako korist ima 6 letnik od cepuva proti hepatitisu, ki se prenaša z seksom ali krvjo? In Imunost zdri cca 10 let, se pravi ravno takrat, ko bi jo potreboval. Zakaj necepit tam enkrat po 10 letu?

Po moje gre za biznis.
Fuk-U
# 20.05.2017 ob 13:00
Se enkrat za zagovornike...odgovorite prosim in nehajte nabijat, @Nostromo, bos odgovoril al bos samo floskole pisal ka ne vem in dalje..
@Nostromo, kdo te placuje da slovnicno pravilno nabijas, lazi? GSK, Merck, Baxter,...
Vsem zagovornikom postavljam zdaj vprasanje.
Zakaj bi vi radi prisilili nekoga da se cepi, ce pa ste sami itak immuni ce ste cepljeni?
Zakaj bi naj drzava imela pravico posegat v moje zdravje oz. mojega otroka?
Veste povedat kaksno snov/ucinkovino ki je v cepivu?
Zakaj vi mislite da zdravniki vejo bilo kaj o cepivih, kaj so oni znanstveniki, kaj slucajno kak zdravniki (ki ni Prof.) slucanjo kdaj prebere znastvene clanke? Hahahah
Zdravnike pri nas izobrazujejo farmacevti, na raznih seminarih! hahaha

Pa po googlajte dve imeni, Paul Throsen in William Thompson.

Kolko znanstvenih clakov si preblar o cepivi, se upam stavit da niti enega. Bo kdo od vas zagovornikov kaj odgovoril?
Lp
pa hvala za poterplenje
Otoček
# 20.05.2017 ob 12:04
Ko prebiram komentarje mi je jasno da je fasizem prisoten v vseh porah slovenske druzbe. Prepovedi, zapovedi, kaznovanje, po potrebi tudi mucenje in obesanje ter vse ostale norosti lezijo v bednih dusah podalpskih primitivcev. Noben argument, nobena neodvisna raziskava ne steje. Le tisto kar farmacevtska PR masinerija (dokazano kriminalne zdruzbe) prodaja kot resnico je sposoben pogoltnit in ponotranjiti. In ob kozarcku terana in kransjke klobase razglabljajo o zdravi hrani in ce kaj ostane o "fuzbalu". Svet pa se vrti naprej in vedno vec ljudi dojema, da je clovestvo vedno bolj bolano ( kljub ali prav zaradi cepiv niti ni pomebno) Pomebno je, da obstajajo ljudje in drzave, ki razumejo vlogo druzbe in marginlizirajo primitivce, ki izzivljajo svoje frustracije na forumih. Skratka, vsem tistim, ki tako strastno zagovarjate obvezno cepljenje ... ko boste sli naslednjic k vasim bogovom v belih haljah si jih podrobno oglejte in ocenite ... ali so te osebki tako zdravi kot bi naj bili glede na to, da o zdravju vedo vse? Mogoce tudi ni nepomeben podatek, da imajo zdravniki skoraj 10l et krajso zivljensko dobo kot je povprecje prebivalstva... skratka... ko vec kot desetletje clovek zivi v tujini in in distance spremlja blatant dol... sele takrat mu postanejo stvari bolj razumljive... tudi to, zakaj je vsak dan crna kronika polna avtomobilskih tragedij... agresija je tam doma.
Robiland
# 20.05.2017 ob 11:33
NWO elita zahteva, da nas vse pocepijo, da nas bo polovica avtistov, gre se za ukrepe zmanjsevanja prebivalstva.
yoda
# 20.05.2017 ob 10:53
pa še to, pri naszdravniki vsake toliko let zavračajo zdravljenje pacientov. Si predstavljaš plolicaja, ko di dobil klic: " A posilstvo se je zgodilo? A je kdo življensko ogrožen? A ni? Ok, pokličite nas, ko končamo s stavko."

Toliko o človečnosti!
yoda
# 20.05.2017 ob 10:44
@mpotočnik
vse dokler bodo zdravniki na državnih jaslih, tega ne smejo narediti. To bi bilo isto, kot da bi policaj ali gasilec zavrnil itervencijo. Konec koncev tudi onadva nista kriva, da se je zgodila prometna, rop, umor, požar....
zozozo
# 20.05.2017 ob 09:17
Priznani hrvaški imunolog (guglaj),

Sem guglal. Prvi zadetek na "priznani hrvaški imunolog" je stran z argumenti za razpravo proti "anticepivcem", drugi zadetek je pa tvoj komentar na tej temi.
Guliarth
# 20.05.2017 ob 08:28
Janšar, ti! Razsodi s podatki iz zgodovine.
radovednik
# 20.05.2017 ob 08:17
Zanimivo za zagovorniki cepljenja pri drugih temah znajo povedati marsikatero krepko čez ptičjo gripo, zarotah farmacije, krajah politikov, neučinkovitosti in zlaganosti sodstva,...
Kaže, da so ta ista farmacija, politika, sodstvo,... združili moči in se pri cepljenju odločili, da bodo transparentni in pošteni. :-)
b7
# 20.05.2017 ob 01:23
Bravo, edino prav! Tako se ukrepa v takih primerih, pri nas pa še ko je res potrebno ne znamo ekspresno sprejeti kakšnega zakona. Bo pač treba kontrolirati prepametne starše, ki vse vejo, ker so slišali od nekega "internet guruja". V vrtcu in šoli so pač tudi otroci z boleznimi in slabim imunskim sistemom, ki se ne smejo cepiti zaradi zdravstenih razlogov, za katere je smrtno nevarno, če zbolijo za katero od teh bolezni.

Ne vem al so starši pol veseli da njihov otrok prenaša bolezen, ki smo jo že skoraj iztrebili. Smilijo se mi otroci takih staršev.
Res genialno razmišljanje staršev, da se je otrok izognil 0,00001% možnosti da bo kaj narobe zaradi cepljenja, je pa zato izpostavljen hudi bolezni z 20-50% smrtnostjo.
Knez Miru
# 20.05.2017 ob 00:49
Ziher bi vcepli malo zdrave pameti staršem teh otrok.
kolibri123
# 22.05.2017 ob 18:32
Orwelovska država. Bomo šli otroke rojevat in šolat na Švedsko, kjer so storili obratno- prisilno cepljenje je poseg v ustavne pravice ljudI, zato je od pred kratkim NEOBVEZNO.
Platon
# 21.05.2017 ob 21:44
Strinjam se z Nostromom in ostalimi zagovorniki cepljenj. Nekateri pač zaradi svoje omejenosti ne razumejo da gre pri cepljenju za nujno zlo oz. povedano drugače: raje (morda malo skodljivo) cepivo kot zagotova zelo nevarna bolezen ali smrt. Podobno je z varnostnim pasom v prometu ki v bistvu lahko resi zivljenje in zaradi enega primera od stotih, ko se zgodi da pas zaradi spleta okoliscin nekoga poskoduje ne bomo ukinili obveznega pripenjanja. Tako da nasvet vsem prepametnim nadobudnim starsem: cepite otroke kajti necepljenje lahko hitro postane ruska roleta !
Sitbackandlaugh
# 20.05.2017 ob 22:05
G. Thorsen je obdolžen finančne prevare. Ne vem kako to vpliva na rezutate starejših študij, katerih, sicer bolj marginalen, soavtor je bil? Tale argument, torej ne drži vode. Slavna danska študija je še vedno relevantna.

O g, Thomposonu pa tole: klik, klik, klik,klik, https://www.cdc.gov/vaccinesafety/Concerns/Autism/cdc2004pediatrics.html

Prav je da se odvija polemika, da se skuša razjasniti nejaznosti, ampak naj diskusija poteka na nekem nivoju. Priročno je tudi, če so posameznim trditvam priloženi viri, ampak ne na način piguglajte to in to, ampak je prilepljen točen naslov do vira informacij ali pa naslov članka in avor.
yoda
# 20.05.2017 ob 12:24
če bilo verjeti zdravnikom in njihovi vsevednosti, bi bil jaz zaradi svojih prehrabenih navad že 15 let pod rušo. Toliko o njihovi strokovnosti, lastitvi zdravja in vmešavanju oz podajanju mnenj pri stvareh v katerih pojma nimajo. Zahodna medicina je že davno skrenila s poti, rezultat, dokazi so čedalje večje vrste bolnikiv.

Ps. Pred kratkim sem bral nek zgodovinski odlomek o Uskokih. Leto dogajanja 15. stoletje. Pri urejanju meje so povprasali najstarejše okoliške prebivalce kako naj poteka meja. In na moje začudenje, so vsi ti prebivalci, bilo jih je kakih 20, imeli od 80-100 let, dva med njimi pa celo več kot 100.
Toliko o tem, kako nam je moderna medicina omogočila daljšo pričakovano življensko dobo. Temu se strokovno reče propaganda, po domače pa zavajanje.
karambo
# 20.05.2017 ob 09:39
Vprašanja za zagovornike in nasprotnike:
Ali je res da po cepljenju imunost preneha po cca. 5 letih?
Kako odgovor na to vprašanje vpliva na precepljenost po 5 letih?
Ali sem jaz po več 10 letih po cepljenju sedaj imun na cepljene bolezni ali ne?

Verjetno so ta vprašanja zelo pomembna v celotni zgodbi in bi bil hvaležen, če kdo za odgovoriti na njih.

Hvala,
Barbikat
# 20.05.2017 ob 09:07
@visok; Poglej ranking Svetovne Zdravstvene Organizacij: ITALIJA ima NAJBOLSJE zdravstvo na SVETU! 1 mesto 2016.
vnk
# 20.05.2017 ob 09:03
Moj naslednji problem v cepljenju pa je, da z njim začnejo prehitro.

Prosim pokažite mi študijo in dokaze, zakaj je ta trditev resnična. Ali je to zgolj domneva, do katere ste prišli med tuširanje ali pa med opravljanjem 2. potrebe? Kar me najbolj zbode pri ljudeh, ki dvomite v cepljenje je, da niti malo ne razumete kako deluje znanost, je niti nočete razumeti, kaj šele, da bi po znanstvenih metodah skušali dokazati problematiko cepljenja ali pa napačno metodologijo študij, ki zagovarjajo cepljenje.

Kaže, da so ta ista farmacija, politika, sodstvo,... združili moči in se pri cepljenju odločili, da bodo transparentni in pošteni. :-)

Ja.. po drugi strani pa tisti, ki dvomijo v cepiva, nekako predpostavijo, da so se ravno ti prepriljivi ljudje, kar nekako poenotili in uspešno vodijo neko globalno zaroto s cepivi.

A zaradi 2200 primerov v celem letu, se morajo cepiti 60milijonov ljudi? Kdo je glup?

Torej pri koliko tisočih primerov otrok, pa se tebi zdi cepljenje celotne populacije primerno? Lahko uporabiš podatke iz zgodovine za sestavo argumenta.
Gautama
# 20.05.2017 ob 08:52
Rad bi videl junaka anticepilca, ki se ne bi cepil proti STEKLINI, ko ga ugrizne podivjana penasta zival.

Saj je samo 100 % smrtnost. :)

Ampak ne, cepiva ne delujejo 100 % (tega nihce ne trdi, mimogrede) in so zelo nevarna.
Abndbn
# 20.05.2017 ob 08:08
@Fuk-u, potErpežljivo sem se prebil skozi tvoj vpis in ti moram priznati, da ti je res lepo uspelo v dokaj kratkem sestavku potErditi čisto vse argumente, ki jih je prej napisal Nostromo:))
Ni pa samo nizek IQ tisti, ki iz nekoga naredi vernika v teorije zarote o škodljivosti cepljenja, ljudeh-kuščarjih, kemtrejlih, ravni zemlji in podobno; tu ima zelo velik doprinos tudi marihuana. Nizek IQ + marihuana=problem.
visoki
# 20.05.2017 ob 07:11
zdaj samo še čakam,da se bomo cepili še proti hiv-u
kolibri123
# 22.05.2017 ob 18:38
Cepljenje za rdečke!! Za rdečke naj se cepi ženska v odrasli dobi, ko načrtuje družino. Cepljenje za mumps je dokazano škodljivo, pa zelo neefektivno. Cepit komaj rojenega ne nuca, ker imunski sistem ni dovolj zrel, kasneje nima smisla, ker je nevarnost mimo, kasneje po 60 letu pa se pri tistih, ki niso preboleli in so bili samo cepljeni, spet poveča. Isto pri rdečkah - bi bilo treba stalno cepit, kot pse proti steklini- zakaj? In vse ostalo isto, kmalu bomo prišli na 120 cepljenj in revakcinacij do 60 leta.
Mati narava je že vedela, zakaj je ustvarila otroške bolezni. Otroci so bili v najnežnejših letih zaščiteni z materinimi imunoglobulini, ko so bili pa malo starejši, so lahko trenirali svoj imunski sistem z otroškimi boleznimi. Včasih je resda kdo tudi težko zbolel ali umrl, vendar danes je mediciina tako napredovala, da lahko boljše pomaga kot v starih časih. Zdaj smo pa v situaciji, kot zelenjava in jabolka na industrijskih njivah - odvisni od herbicidov, pesticidov, antibiotikov in konstantnega špricanja kemikalij v telo.
Sploh pa - populacijske študije so pokazale, da je smrtnost in zdravje necepljenih in cepljenih otrok v Afriki za par sto procentov boljša pri - NECEPLJENIH!!
megan
# 22.05.2017 ob 13:51
Itak so pa prvi komentarji vedno isti....se pravi so verjetno vedno isti plačanci na delu in pljuvajo čez starše, ki dejansko še uporabljajo glavo!
Mi lahko kdo od vas pametnjakovičev pove koliko ur imajo predavanj o cepivih študentje medicine? Kolikor je meni znano v celotnem študiju 4 ure! In jst jim naj verjamem na besedo, da vedo kaj je notri in poznajo stranske učinke ter vpliv na dolgi rok. Eh jej jej....zgodovina se ponavlja ja...ampak ne tko kot vi mislite in se bojite!


- če zdravniki po tvoje ne vedo nič, oziroma ne dovolj, zakaj greš k kateru od njih, kadar zboliš oz. se ne počutiš dobro?
- če meniš, da je cepljenje samo zato, da bi otroku škodilo, ok, pa ga ne daj cepit. Samo potem pač se ne pritožuj, če bo kdo drug menil, da tvoj otrok njegovega (zaradi bolezni neceplenega) preveč ogroža, da bi lahko hodila skupaj v vrtec ali šolo. Tisti, ki zaradi bolezni nečesa ne more, mora pač imet vedno prednost pred tistim, ki zaradi svojega prepričanja nekaj noče.
- od kje ti ideja, da nas je toliko plačancev, ki smo za cepljenje? Če bi farmalobi podkupil 80% raje, bi verjetno imel hudo izgubo in ne dobičkov. Če menite, da so zdravniki podkuplejeni ne pojdite do njih, niti, ko ste bolni. Sigurno vam bodo predpisali nek strup od farmalobija, ki jih je podkupil!
- zakaj naj bi nasprotovanje vsemu, tudi tistemu o čemer nimaš pojma, pomenilo "uporabljat lastno glavo?"
- ne poznam natančne sestave cepiv. Pa tudi, če bi jo poznala, mi seznam nekih snovi, ki so notri ne bi nič koristil, ker itak nimam pojma o tem. Vem da so notri oslabljani ali mrtvi virusi, da lahko telo o prisotnostih teh razvije imunost. Več, kot to tudi ti ne veš. Vedo samo tisti, ki so se izobraževali na tem področju, kar pa se ti zagotovo nisi. Tisti, ki so se, ne nasprotujejo ceplenju.
- Tudi natančnega seznama sestavin, ki so v narkotikih, ki se uporabljajo med operacijo nimaš, ve se pa, da so to hudi strupi. Vseeno boš verjetno pristal na to, da se uporabijo, ker je to verjetno še vedno boljše, kot operacija brez narkoze? Isto je ceplenje še vedno boljše, kot npr otorška paraliza ali tetanus?
Sitbackandlaugh
# 22.05.2017 ob 13:38
@tenten1 alahko kakšen link do te zgodbe, ker so mi podrobnosti ušle iz spomina. Prdvsem se ne spomnim, da bi bila noseča.
Sklepam pa, da je nažalost padla v tisti procent ljudi, pri katerih cepivo iz nekega razloga ne vzpodubdi umunskega sistema. Vendar pa tudi če nebi bila cepljena ni nujno, da bi v otroštvu zbolela tako, da bi bil na koncu rezultat isto. Rešitev za ta primer, je v tem, da starši cepijo svoje sončke, in s stem preprečijo kroženje virusa tao tudi nezaščiteni posamezniki niso ogroženi. Na kratko, čredna imunost.

@Bombek kaj mislis da otroci dobijo s cepivi in kako te substance ( po tvojem) vplivajo na telo?

Ena cepiva so namenska, da pol otroci zbolijo po cepljenju čez en čas, da lahko pol tržijo druga zdravila in tega ni malo po svetu današnji dan.
- kašen vir ali gre za paronijo?
megan
# 22.05.2017 ob 11:57
Upam, da so pri tem zakonu mislili, da bo treba ob vpisu v vrtec predložit potrdilo o ceplenu ALI potrdilo o tem, da otrok zaradi zdravstvenih razlogov (alergije na snovi v cepivu, oslabljane imunski sistem ipd.) ni bil cepljen.
Diskriminacija bolnih otrok je nedopustna! Je pa dopustna diskriminacija staršev, ki se previsoko cenijo in mislijo, da vse vejo ter na ta način ogrožajo lastne in tuje otroke.
Kazalo