Ljubitelji kulinarike bodo na Odprti kuhni uživali kar dvakrat na teden. Foto: Odprta kuhna
Ljubitelji kulinarike bodo na Odprti kuhni uživali kar dvakrat na teden. Foto: Odprta kuhna

Daljše zimsko spanje, ki ga je letos zakuhal novi koronavirus, se zaključuje. Vsaj za navdušence nad kulinariko in ustvarjalce Odprte kuhne, ki se v četrtek in petek, 11. in 12. junija, vrača na Pogačarjev trg. "Mi bomo naredili vse, da bo Odprta kuhna varen prostor in da bo hkrati izkušnja obiska še vedno tista prava, polna razigranosti in veselja. To je seveda rezultat dobre energije naših ponudnikov in obiskovalcev, te pozitivne kemije noben virus ne more uničiti," pojasnjujeta ustanovitelja Alma in Lior Kochavy, ki niti najmanj ne dvomita v upoštevanje novih pravil.

Poudarila sta, da so standardi higiene in varnosti v gostinstvu, še posebej na prostem, že brez trenutnih ukrepov izjemno visoki in zahtevni. Obiskovalci in gostinski ponudniki morali še naprej upoštevati ustrezno higieno rok, vzdrževati primerno razdaljo, h kateri bo pripomogla tudi večja razdalja med stojnicami in mizami. Tudi porazdelitev obiskovalcev na dva dni predstavlja enega od ukrepov za večjo varnost v novih razmerah.