Otok prodajajo potomci italijanske aristokratske družine. Foto: Wikipedia
Otok prodajajo potomci italijanske aristokratske družine. Foto: Wikipedia

Isola delle Femmine je divji neokrnjen atol (koralni otok) v bližini Palerma. Na njem ni – razen že močno porušenega kamnitega stolpa iz 17. stoletja – tako rekoč ničesar. Na prodaj je za nekaj več kot milijon evrov, kar je veliko manj, kot bi povprečen kupec recimo moral odšteti za vilo v Toskani.

Otok prodajajo potomci sicilijanske aristokratske družine, ki si (zaradi spremembe v družbeni ureditvi) v današnji Italiji težko privoščijo življenje na visoki nogi. Zaradi finančnih težav so bili prisiljeni v prodajo premoženja, ki je v lasti družine že več stoletij.

Otok je ovalne oblike, njegova obala pa je kot nalašč za potapljanje in raziskovanje morskega dna, ki je polno koralnih grebenov. Med drugimi živalmi tukaj kraljujejo tudi jastogi in morske vetrnice, ki jih je na drugih italijanskih obalah težko najti.

Ceno so morali znižati

Na začetku so trenutni lastniki otok prodajali po mnogo višji ceni, ker pa po njem ni bilo nobenega povpraševanja, so bili ponudbo prisiljeni bistveno znižati.

"Cena je sprva dosegala tri milijone evrov in pol, zdaj pa so pripravljeni privoliti v ponudbe med enim in tremi milijoni evrov," je za CNN povedal njihov nepremičninski agent Riccardo Romolini.

Upajo, da se bo cena sicer povzpela nad milijon evrov. "Za vsako ponudbo, ki se giblje okoli dveh milijonov evrov, bi bili zelo zainteresirani."