Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Cast Moj RTV Televizija MMC Radio Kazalo

Avtorji Ana Jurc

Kanižarica - delu čast in oblast "Rudarstvo je izkoriščanje. Problem je, da tega vzorca ne vidimo tudi v drugih dejavnostih"

14.06.2022

Kanižarica, skoraj pozabljeno naselje v Beli krajini, je bilo med 2. svetovno vojno kraj prvega partizanskega rudnika, nato pa je desetletja preživljalo skupnost. Je rudarstvo le ultimativni simbol težaškega dela ali tudi utelešenje nekih drugih vrednot?

Gledamo Jurski svet: Prevlada

13.06.2022

Tretji film v franšizi Jurski svet obljublja nekakšno simbolično vrnitev na začetek, trk med generičnimi novimi liki (Chris Pratt) in karizmo zasedbe originalnega Jurskega parka. A niti odpeta srajca Jeffa Goldbluma ne more pričarati nekdanje magije.

Srbska kriminalka "Tujci imajo nafto, imajo denar – zdaj pa nam bodo vzeli še kriminal? V tem zgodovinsko blestimo"

07.06.2022

Dobra kriminalka je poleti za marsikoga tako rekoč del obvezne opreme pred odhodom na dopust. Letos lahko v svoj nabor poleg standardnih skandinavskih piscev morda uvrstite še srbsko uspešnico Otroci zla, ki štrene zločina zapleta na ulicah Beograda.

Filmska recenzija Top Gun: Maverick

31.05.2022

Za filmsko nadaljevanje, katerega nastanek upravičuje predvsem inertna narava nostalgije, vedno obstaja nevarnost ustvarjalnega bankrota.

Utrinki s koncerta "V Rusiji ni duhovnic – v Rusiji so Pussy Riot"

27.05.2022

Ruski punkovsko-protestni kolektiv Pussy Riot je poletni oder ljubljanske Gale Hale zasedel z enajstim koncertom v nizu evropske turneje Riot Days. Njihovo sporočilo Zahodu je jasno: "Svoboda ne obstaja, če se zanjo ne boriš vsak dan."

Glasba Pussy Riot v Ljubljani: "Zdaj je čas, da sklenemo, da denar ni pomembnejši kot življenja"

26.05.2022

"Vedeti morate, da se Rusi trudijo. V zapor v tišini odhajajo za 10, 15 let," so o odporu proti Putinu v Rusiji povedale članice kolektiva Pussy Riot, ki se mudijo v Ljubljani. "Veliko težje jim je kot nam, ki imamo podporo sveta in žur z balaklavami."

Filmska recenzija Dej no

20.05.2022

Možak, ki ni še nikoli skrbel za otroka, po sili razmer dobi v varstvo občutljivega devetletnika z bujno domišljijo in čustveno inteligenco. Premisa je vse prej kot izvirna, a Mike Mills jo pregnete v čustveno inteligenten, nesolzav film.

Lux nagrada občinstva Evropski film leta: nominirani celovečerci od blizu

18.05.2022

Ljubitelji evropskega filma lahko v teh dneh pomagate izbirati dobitnika nagrade lux, ki jo podeljujeta Evropski parlament in Evropska filmska akademija. Nominirani filmi vsak na svoj način odpirajo kompleksna vprašanja sistemskega zatiranja.

Intervju Dejan Spasić: "Ne vem, zakaj mi vedno znova dajejo vloge nasilnikov"

12.05.2022

Dejan Spasić je eden bolj prepoznavnih obrazov slovenskega filma: ustvaril je vrsto večplastnih, čeprav pogosto redkobesednih in mrkih karakternih vlog. Trenutno ga lahko ujamete v komični drami Inventura. Kljub temu pa se "ne počuti kot igralec", pravi.

Filmska recenzija Neznosno breme ogromnega talenta

06.05.2022

Neznosno breme ogromnega talenta ni rehabilitacija Nicolasa Cagea, ker lik in delo Nicolasa Cagea rehabilitacije ne potrebujeta. Če boste govorili o njegovi "veliki vrnitvi", je to samo zato, ker niste opazili, da v resnici nikamor ni šel.

Intervju Chimamanda Ngozi Adichie za MMC: "Sem pisateljica in feministka, ne pa feministična pisateljica"

03.05.2022

Chimamanda Ngozi Adichie je na srečanju z bralci v Ljubljani več zanimanja kot za predavanje o sebi pokazala za spoznavanje položaja žensk v "deželi, ki nam je dala Melanijo". Poziva k spodkopavanju socializacije, ki v ženskah neguje samokritičnost.

Na TV Slovenija Nova serija Sonje Prosenc: "Trigrad je zelo slovenski, pokaže nas z našo temno platjo vred"

01.05.2022

Pot na malih zaslonih je začela nova domača nadaljevanka. Osemdelna "atipična drama" Trigrad, televizijski prvenec režiserke Sonje Prosenc, na poetičen način vstopa v polje mitskega in raziskuje "neizbežno povezanost" med človeško usodo in naravo.

Stran 5 od 175
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov