Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Avtorji Ana Jurc

Filmska recenzija Maestro

31.12.2023

Potrebna je določena samozavest, da si izboriš režijo filma, ki sta ga pred teboj hotela režirati tako Steven Spielberg kot Martin Scorsese. Bradley Cooper s svojim drugim celovečercem dokaže, da je še vedno ambiciozen, čeprav ne nujno tudi drzen režiser.

Film in TV Pregled leta: najboljši filmi v letu 2023

23.12.2023

Iztekajoče se filmsko leto je bilo eno boljših v zadnjem desetletju – pa ne samo zato, ker je blockbusterska himera Barbenheimer ljudi množično gnala v kinematografe. Tudi med filmi, ki niso bili tako hvaležen material za meme, se je skrivalo bogastvo.

Filmska recenzija Srečno naključje

13.12.2023

Woody Allen je star 87 let, Srečno naključje pa je nič manj kot njegov 50. celovečerni film. Na tej točki je več kot samo filmski ustvarjalec – Woody Allen je znamka, pa čeprav obstajajo deljena mnenja o tem, kako zelo cenjena.

Vračajo se Življenja Tomaža Kajzerja Peter Bratuša: Ne ustvarjam karikatur bogatih, bi pa rad, da se ironično zazremo v njihove "težave"

07.12.2023

"Kdo je Tomaž Kajzer?" je bilo vprašanje, ki je pred desetimi leti prekinilo slovensko tradicijo situacijskih komedij ter naznanilo novo obdobje ambiciozne, "resnejše" televizije. Po Jezeru in nizu drugih kriminalk se vračamo tja, kjer se je vse začelo.

Intervju Ross Lipman: "Nikoli ne bomo mogli rešiti vseh filmov – izguba je pač del življenja"

02.12.2023

"Ideja, da se da filme trajno ohraniti, je čisti mit," je iskren filmski restavrator Ross Lipman. "Film sicer restavriraš in shraniš, ampak ljudje imamo ogromno nujo po novem – in tako se skozi leta, ko tehnologija napreduje, spet vračamo k istim filmom."

Filmska recenzija Napoleon

28.11.2023

Ko je Napoleon umiral na otoku Sv. Helena, so se, če gre verjeti zgodovini, njegove poslednje besede glasile: "Francija, vojska ... Josephine." A cesarjeve prioritete so bile nanizane po ravno obratnem vrstnem redu od naštetega, teoretizira Ridley Scott.

Liffe Okus strasti

19.11.2023

"Priprava hrane je način izkazovanja ljubezni." "Pot do srca gre skozi želodec." Okus strasti je nasladna drama, ki z neverjetnim očesom za podrobnosti dobri dve uri ilustrira točno take preproste, nerevolucionarne ugotovitve.

Liffe Andrew Legge o Loli, alternativni zgodovini 2. svetovne vojne: "Mislil sem, da bo film bolj duhovit"

18.11.2023

Veš, da nimaš opravka s konvencionalnim filmskim projektom, ko režiser o njem med drugim izjavi: "V scenarij sem dodal repliko, v kateri Hitler pohvali cvetlično tapeto, a je na koncu nismo mogli vključiti na način, da bi delovalo naravno."

Filmska recenzija Priscilla

17.11.2023

Skozi biografsko dramo Priscilla se vije ista rdeča nit, ki jo lahko opazimo v večini del Sofie Coppola – tema deklištva, ki se ji avtorica tokrat približa s perspektive ene najslavnejših (otroških) nevest na svetu, Priscille Beaulieu – alias Presley.

Filmska recenzija Vsi mi tujci

16.11.2023

Letošnji Liffe nudi širok nabor globoko pretresljivih filmov o človeškem trpljenju, vojnah in zlu. Če bi radi film, ki sicer ni vesel, a vsaj ponudi priložnost za katarzičen jok, bo Vsi mi tujci prava izbira.

Filmska recenzija Nesrečna bitja

15.11.2023

Grški ekscentrik par excellence, Yorgos Lanthimos, je svojo interpretacijo večnega mita o stvaritvi predelal v odbit, dekadenten in presenetljivo iskren razmislek o naših globoko vsajenih predsodkih o ženski seksualnosti.

Filmska recenzija Interesno območje

14.11.2023

Odkar je filozofinja Hannah Arendt med poročanjem o sojenju Adolphu Eichmannu uporabila besedno zvezo "banalnost zla", s tem konceptom opisujemo "grozljivo običajnost" nacističnih funkcionarjev, ki so k holokavstu pristopali kot k pisarniški službi.

Stran 4 od 184
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov