Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Cast Moj RTV Televizija MMC Radio Kazalo

Avtorji Ana Jurc

Filmska recenzija Pot v raj

14.10.2022

Če se ozremo po kanonu romantične komedije, še posebej njene inkarnacije v devetdesetih, je Julia Roberts nesporna avtoriteta; njen smeh sam po sebi bi lahko bil samostojen podžanr. Njena vrnitev torej ni majhna stvar - in spet poskuša sabotirati poroko!

Filmska recenzija Blondinka

06.10.2022

Če bi morali definirati "moški pogled" v kinematografiji, bi bila lahko Blondinka šolski primer. Film gledalca sili v moralno sporno, vojeristično naslado nad posilstvi, pretepi in ponižanji, ki jih je Hollywood zavdal svojemu ultimativnemu sekssimbolu.

Filmska recenzija Moonage Daydream

29.09.2022

Halucinogeni film-izkušnja Moonage Daydream si k srcu jemlje Bowiejeve lastne besede: "Vse je smetje, in smetje je čudovito." Z vseh vetrov nabrani kalejdoskop teh "pisanih smeti" samo še utrjuje idejo o Davidu Bowieju kot svojevrstnem vesoljcu.

Filmska recenzija Posrednik

21.09.2022

Hirokazu Koreeda je s socialno dramo Tatiči (2018) osvojil zlato palmo v Cannesu. S Posrednikom − v katerem blesti Song Kang-ho, zvezdnik še ene orjaške uspešnice, Parazita − se režiser vrača k ideji, da je resnična družina tista, ki jo izberemo sami.

Filmska recenzija Dobri šef

22.08.2022

Javier Bardem zna s svojo plečato, markantno pojavo vnesti pridih zloveščega: konec koncev je bil Anton Chigurh, bondovski zlikovec in Pablo Escobar. Na te vzvode se opre tudi pri upodobitvi bolj vsakdanjega antagonista: šefa v "poznem kapitalizmu".

Filmska recenzija Nak

17.08.2022

Zgodovina uči, da je bil prvi zametek filma serija fotografij, ki jih je leta 1878 posnel Eadweard Muybridge - šlo je za sekvenco jahača na konju. Svet si je zapomnil konja, ne pa imena (temnopoltega) človeka na njem. Prav v tem je poanta filma Nak.

Gledamo Hiter kot strel

08.08.2022

Redko se zgodi, da poleti v kino dobimo akcijski spektakel, ki ni del tega ali onega "filmskega vesolja" oz. franšize, ki ima v glavni vlogi eno zadnjih velikih filmskih zvezd in ki se kiti s stiliziranimi vizualijami. Škoda, da Hiter kot strel ni boljši.

Intervju Režiser Jack Sholder: "Res sem mislil, da bom na neki točki dobil oskarja"

05.08.2022

"Nikoli se mi ni zdelo, da sem najbolj naravno nadarjen režiser, nisem kot Spielberg ali Fincher, ki sta bila rojena s tem darom," o sebi pravi Jack Sholder, ki je v 80. podpisal več kultnih žanrskih del. "Delati sem moral za to, da sem postal dober."

Intervju Robert Englund, filmski Freddy Krueger: "Neverjetno zabavno je biti popkulturna ikona"

29.07.2022

Tudi, če ne marate grozljivk, Freddyja Kruegerja poznate: brazgotinasti psihopat z noži na prstih, ki najstnike zalezuje v sanjah. Robert Englund, ki ga je upodobil v sedmih filmih Nočne more na Ulici Brestov, ga razume kot arhetip krutega klovna.

Gledamo Thor: Ljubezen in grom

13.07.2022

Po revolucionarni, obešenjaški igrivosti spektakla Thor: Ragnarok so pri Disneyju sklenili, da stvari, ki niso bile pokvarjene, ne bodo popravljali. Z eno ključno razliko, ki bo za marsikoga kot scenarij najhujše nočne more: Thor je zdaj (tudi) ženska.

Filmska recenzija Črni telefon

11.07.2022

Veliki Stephen King, čigar povezava s Črnim telefonom bo hitro jasna, je film opisal kot "Ostani z menoj (Stand By Me) v peklu". Pred nami je dejansko temačna parabola o odraščanju, ki pa se spogleduje tudi s paranormalnim.

Balkan Beats Robert Soko: Glasbeni mit "seksi in žurerskega" Balkana je nepreklicno mrtev

05.07.2022

Robert Soko je v začetku tega tisočletja na sceni kraljeval kot boter "balkanskega bita". Ko so Berlinčani počasi začeli izgubljati zanimanje za bučne trobentaške žure v slogu Gorana Bregovića, je začel mlade talente iskati v novem valu priseljencev.

Stran 4 od 175
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov