Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Cast Moj RTV Televizija MMC Radio Kazalo

Avtorji Ana Jurc

Filmska recenzija Batman

07.03.2022

Navajeni smo, da se DC-jevi spektakli dogajajo tako rekoč v temi, in Batman tak pristop upraviči lažje kot kaka Liga pravičnih. A med njima je tudi ključna razlika: Batman, ko se bojuje sam, ne more rešiti sveta. Rešiti ne more niti Gothama. Kaj pa sebe?

Filmska recenzija Cyrano

02.03.2022

T. i. catfishing, osvajanje ljudi prek lažnega profila oz. identitete, ni nov pojav: francoski dramatik Edmond Rostand je o nečem podobnem pisal že leta 1897. Njegova drama Cyrano de Bergerac tukaj sreča vseprisotni trend filmskega muzikala.

Na TV SLO 1 Vrnila se je serija V imenu ljudstva: "Tema korupcije v zdravstvu se bo pri nas dotaknila vsakogar"

20.02.2022

Na male zaslone se vrača nadaljevanka V imenu ljudstva, sodno-kriminalna drama, ki gledalca raje kot k obdukcijski mizi spusti v odvetniške pisarne in sodne dvorane. Rdeča nit druge sezone, korupcija v zdravstvu, se ekipi zdi skoraj "preroška".

Sedem nominacij za oskarje Belfast: Kenneth Branagh se vrača v viharni čas severnoirske krize

22.02.2022

Kenneth Branagh v naših kinih gostuje kot Hercule Poirot v detektivki Smrti na Nilu, ki jo je sam tudi režiral. Bolj kot pozabljiva adaptacija Agathe Christie pa nas zanima Belfast, režiserjev poklon odraščanju na Severnem Irskem, nominiran za 7 oskarjev.

Kinoteka na TV SLO Klasiki britanskega filma: največja imena z Otoka, ki nam je dal tako Monty Pythone kot "Hitcha"

11.02.2022

Novi cikel petkovih večernih filmov v terminu Kinoteka na prvem programu nacionalke bo posvečen "klasikom britanskega filma", velikim cineastom z Otoka in stebrom njihovega kanona. Skoraj spodobi se, da je prvi na vrsti Alfred Hitchcock.

Film in TV 12 oskarjevskih nominacij za neovestern Moč psa

08.02.2022

Ameriška filmska akademija je razkrila nominirance za letošnjo podelitev oskarjev. Največ, kar ducat nominacij je osvojil neovestern Moč psa, Jane Campion pa je postala prva ženska v zgodovini z več kot eno oskarjevsko nominacijo za režijo.

Filmska recenzija Ulica nočnih mor

02.02.2022

Guillermo del Toro, veliki pravljičar sodobne filmske umetnosti, nam že od nekdaj prišepetava v uho, da se je bolj kot pošasti treba bati - pošastnih ljudi. Ulica nočnih mor je prvi film, v katerem to pokaže brez nadnaravne alegorije.

Iva Krajnc "Čas je, da stopimo iz cankarjanskega izročila in v ženski vlogi vidimo več kot le podporo moškemu"

30.01.2022

V Dolini rož, tretjem primeru Tarasa Birse, našemu namrgodenemu protagonistu pot prekriža arhetipska, skoraj noirovska fatalka. Nikogar ne bo presenetilo, da jo v televizijski adaptaciji, ki na male zaslone prihaja nocoj, igra Iva Krajnc.

Filmska recenzija Električno Življenje Louisa Waina

26.01.2022

Po travmatični izkušnji ekranizacije Webberjevega muzikala Mačke in neprijetnem vojerizmu serije Tiger King bi vas težko obtoževali, če bi se hoteli v širokem loku ogniti vsem mačje obarvanim filmskim projektom.

Intervju "Ljudje se sramujejo govora v narečju, ker naj bi bil to manj kultiviran način izražanja"

20.01.2022

Telesce, celovečerni prvenec Laure Samani, po lanski premieri v Cannesu prihaja še v naše kine; z njim se italijanska režiserka med drugim pokloni svojim slovenskim koreninam. Telesce se navezuje na danes pozabljen obred, povezan z mrtvorojenimi otroki.

Filmska recenzija Krik

18.01.2022

Dobrih šest let po smrti Wesa Cravena gre karavana Krika naprej brez njega. Peti film se z večjo vnemo kot kateri koli predhodnik vrže v metareferenčno komentiranje samega sebe. Zanima ga, komu pripadajo kultni filmi: njihovim avtorjem ali oboževalcem?

Intervju "Islandci smo bili od nekdaj narod pripovedovalcev zgodb"

14.01.2022

Islandiji je uspel veliki met: med skoraj 100 filmi v igri za mednarodnega oskarja se je njihov kandidat prebil v ožji izbor 15 naslovov. Jagnje je ljudska pravljica s pridihom srhljivega, eden od igralcev, Hilmir Snær Guðnason, pa je obiskal Ljubljano.

Stran 7 od 175
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov