Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu
MMC-teden - tedenska izdaja najboljših vsebin

Avtorji Ana Jurc

Odkritje poletja Kriminalna satira Deadloch, feministični odgovor na skandinavski noir

30.08.2023

V prestižnih kriminalkah "kriminalistka na čelu preiskave" ni nova podkategorija. A v nasprotju z melanholijo Skrivnostnega jezera, Umora in seveda Mare iz Easttowna je Deadloch satira, ki preizprašuje stalnice žanra, pa tudi vprašanja mizoginije in rase.

Filmska recenzija Asteroid City

24.08.2023

Če ste letos poleti uživali v doslednosti estetike in grajenja svetov v Barbie ter v golem spektaklu jedrske gobe v Oppenheimerju, je Andersonov Asteroid City, presenetljivo, film, ki lahko ponudi oboje.

Intervju Pia Prezelj: Slovenci smo imeli malo prehitro pot od motike do iPada

26.07.2023

Pia Prezelj je svoj prvenec umestila v neimenovano, a še kako slovensko vas. Pri tem se zaveda nevarnosti zapadanja v pokroviteljske stereotipe: "Pazila sem na to, da se ruralnega okolja in življenja ne karikira in se ne dojema kot nekakšen lunapark."

Filmska recenzija Oppenheimer

25.07.2023

Kdo ne bi bil vesel poletnega blockbusterja, ki ni del stripovske franšize? A v epicentru eksplozije se skriva praznina: Nolana zanimajo inteligentne uganke, veliko manj pa ljudje.

Filmska recenzija Barbie

22.07.2023

Pred davnimi časi so se male deklice lahko igrale samo z lutkami, ki so bile vedno ene in iste različice dojenčkov, namenjene urjenju bodočih žensk za materinstvo. Ko se je leta 1959 pojavila prva barbika, je plastična lepotica pomenila – izbiro.

Filmska recenzija Misija: Nemogoče ─ Maščevanje, 1. del

13.07.2023

Tom Cruise ne rešuje samo sveta, Tom Cruise rešuje filmsko industrijo. 61-letnik, ki je še vedno sinonim za kaskaderske trike, ki jih izvaja sam, se je že med promocijo Top Gun: Mavericka sredi skoka iz letala zahvaljeval, da "hodimo gledat filme v kino".

TV-kritika Kje se je zalomilo z Idolom? O seriji, ki že velja za "eno najslabših vseh časov"

12.07.2023

Idol je šolski primer tega, kako globoko lahko zabrede serija, ki se za vsako ceno trudi biti subverzivna. Namesto provokativne mojstrovine smo dobili peturni razvlečen videospot, ki še največ pove o banalnosti neokleščenega ustvarjalčevega ega.

Filmska recenzija Ljubiti življenje

06.07.2023

Japonska drama Ljubiti življenje – morda svojemu vitalističnemu naslovu navkljub – utrjuje idejo, da smo, čeprav se zatekamo v varni objem partnerjev in družine, ljudje vedno obsojeni na ednino, na osamljenost v najbolj osnovnem pomenu besede.

Intervju John McTiernan: "Ni samo škoda, da nimamo bolj raznolike filmske ponudbe – političen zločin je"

29.06.2023

"Hollywood je še najbolj podoben dvorcu Ludvika XIV," iz prve roke pove režiser John McTiernan, svoj čas prvi mož ameriških akcijskih spektaklov. "Natrpan je s stotinami ljudi, ki so pripravljeni eden drugemu zariti nož v hrbet, da bi se prebili na vrh."

Filmska recenzija Flash

16.06.2023

V poplavi filmov o multivesoljih bi se človek kdaj najraje teleportiral v vzporedno resničnost, kjer je manj govora o multivesoljih. Flash ponuja gledljivo variacijo zgodbe o mešetarjenju s prostorsko-časovnim kontinuumom – in nič več kot to.

Serije "Kralj je mrtev, naj živi kralj!" Nasledstvo, ena najboljših serij vseh časov.

13.06.2023

Zdaj, ko se je ob ponedeljkih treba zadovoljiti z banalnim voajerizmom HBO-jevega Idola, je postalo še toliko očitneje, da Nasledstvo spada v panteon najboljših TV-serij vseh časov.

Filmska recenzija Mala morska deklica

31.05.2023

Mala morska deklica je bila 1989 prvi film t. i. "Disneyjeve renesanse", zlate dobe, ki je z roba ukinitve vrnila cel oddelek za animacijo. Logično je, da jo hočejo skoraj 35 let pozneje posodobiti na nove generacije – a novi film je zamujena priložnost.

Stran 7 od 184
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov