Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Avtorji Kaja Sajovic

"Nič čevapčičev, nič pice" Zeleni gaj - v čem je čar retrogostilne, ki mami v Prekmurje?

25.06.2021

Še kar dlje od Murske Sobote bo treba, mimo Nemčavcev, Martjancev, Sebeborcev, Andrejcev in vseh ostalih "-cev", skoraj do madžarske meje, nedaleč od Moravskih Toplic. Tam pri Fokovcih, med gozdom in polji, ga boste ugledali, Zeleni gaj.

Ture avanture Ženska, ki je preživela Niagarske slapove v sodu

20.06.2021

V zgodovini je kar nekaj adrenalinskih zasvojencev skušalo ugnati sile narave in preživeti Niagarske slapove v takih in drugačnih napravah, od sodov do gumijastih žog. Prva med njimi je bila Annie Edson Taylor.

Covid-19 Dilema glede mask: čemu toliko neskladij in kje je meja med stroko in politiko

17.06.2021

Nemčija razmišlja, da bi počasi opustila maske. Španija in Francija vztrajata z maskami tudi zunaj, v ZDA pa cepljenim mask sploh ni več treba nositi. Stroka si je glede mask večinoma enotna – čemu torej toliko razlik?

Mehika Kako je žurerski Tulum kljuboval pandemiji - in privabil kartele

14.06.2021

"Srečo imate, že dva dni nismo slišali streljanja," reče precej ravnodušno v Kanadi rojena gostinka, ena od številnih tujcev, ki so si dom ustvarili v Tulumu, mestu, ki ti da vse, preden te izpljune, kot pravijo.

Prehranski elitizem Je vse živalsko res strup, rastlinsko pa eliksir večne mladosti?

15.06.2021

"V prehrani ni levih in desnih, imamo pa vegane in privržence beljakovinskih diet. Kot da ljudje vmes ne obstajajo," pravi Mario Samobolec, strokovnjak za prehrano in kondicijo, ki bdi tudi nad vrhunskimi športniki.

Ture avanture Zunajzemeljski pravljični kompleks sredi mehiške džungle

13.06.2021

Stavbni kompleksi, ki se upirajo konvencionalnim pravilom in zapovedim arhitekture, niso neka silna redkost. Barcelona ima Gaudija, Dunaj Hundertwasserja, Francija Le Corbusierja. A nihče ni šel tako daleč kot Roth s svojim mehiškim projektom Azulik.

Film in TV Anthony Bourdain - v večnem iskanju smisla življenja

05.06.2021

"Bodi popotnik, ne turist," pravi izvesek nad posteljo Anthonyja Bourdaina, kuharskega mojstra, pisatelja, TV-voditelja in, vsekakor, popotnika. Svetovnega popotnika, ki je v isti meri raziskoval kulinariko različnih kultur kot smisel življenja samega.

Ture avanture Spinalonga – otok živih mrtvecev

31.05.2021

Spinalonga ob obali Krete ni samo še en grški otoček več. Nanj je vezana dolga in pogosto temačna zgodovina zadnje evropske kolonije gobavcev – od tod tudi zlovešča vzdevka "otok živih mrtvecev" in "grobišče živih".

Svet Na sledi serijskemu morilcu na "hipijevski poti"

28.05.2021

"Ste morilec?" "Sodišče je razsodilo, da ne." "To ne odgovori na moje vprašanje." "To je moj odgovor."

ZDA Strmoglavljenje Pipistrelovega letala v Iraku razkrilo ameriški tajni program

10.05.2021

Ameriška vojska je potrdila, da na Bližnjem vzhodu uporablja nov, skoraj neslišni tip brezpilotnega letala, potem ko je lani eno takih letal v Iraku strmoglavilo. Zdaj je znano, da je šlo za Pipistrelov predelani model Sinus.

Temna plat znane restavracije Izkoriščanje delavcev, hlinjenje lokalnih sestavin in toksično vzdušje

03.05.2021

"Otok je idiličen. Kot delovno okolje pa toksičen," se bere naslov članka v New York Timesu, ki je v teh dneh razburkal restavracijsko sceno. Pod drobnogledom se je znašel Willows Inn, čislana restavracija na otočku Lummi v zvezni državi Washington.

Lahko ubijete revolucionarja, ne pa revolucije Kako je FBI ubil "črnega mesijo"

28.04.2021

"Lahko ubijete revolucionarja, ne morete pa ubiti revolucije," je pridigal Fred Hampton, preden ga je FBI v usklajeni akciji s čikaško policijo leta 1969 hladnokrvno likvidiral. Hampton je bil star 21 let in vzhajajoča zvezda Črnih panterjev.

Stran 14 od 81
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov