Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Avtorji Katja Štok

Arhitektura Ljubljana s prenovljeno Cukrarno kot metropola sodobne umetnosti

12.12.2019

Prenova Cukrarne, ki naj bi začela delovati leta 2021, je zaradi posebne arhitekturne zasnove eden zahtevnejših gradbenih projektov v Sloveniji.

Biografija "Greta Thunberg je prišla ob pravem času"

04.12.2019

Pa smo jo dobili tudi v slovenščini, zloglasno biografijo Grete Thunberg, ki je po mnenju zagovornikov teorije zarot "kriva" za svetovno prepoznavnost te 16-letne okoljevarstvene aktivistke.

Lepota bivanja Narobe obrnjena hiša nad Idrijo

27.12.2019

Dom štiričlanske družine med Idrijo in Žirmi je videti kot narobe obrnjena hiša, arhitekti so namreč navdih iskali v okoliških kozolcih z zidanimi stebri in lesenim polnilom.

Lepota bivanja Staromeščansko stanovanje v Ljubljani kot galerija umetnin

05.12.2019

Večina ne želi živeti v čudovitem stanovanju, ki je sterilno, kot da bi bili v galeriji. Ideja o prenovi staromeščanskega stanovanja je bila sicer odprt prostor z umetninami, ki pa je ohranil življenjskost.

Družabno Darko Nikolovski: Boljši ko si tovariš, zanimivejša je igra

29.11.2019

Igra Postani partizan popelje igralca v leto 1941, kjer se priključi partizanskim enotam. "Tvoja naloga je, da v vsakem letu vojne osvojiš dve postojanki, zmagovalec dobi častni naziv tovariš komandant," razlaga Darko Nikolovski.

Lepota bivanja Lokal v Ljubljani, ki si ga moral obiskati, če si hotel biti 'kul'

21.11.2019

Imel je najbolj petične goste in najboljšo kavo v Ljubljani, interier pa tako sodoben, da je imel prvi približek v Trstu, drugega na Dunaju. V Platano so hodile najlepše manekenke v Jugoslaviji, klientela pa mu ostaja zvesta vse od odprtja pred 50 leti.

Svet na nogah Protesti, ki zahtevajo drugačno delovanje držav

17.11.2019

Svet pretresajo masovni protesti: od z nafto bogatega Iraka do Libanona, Hongkonga, Bolivije in Čila, kjer varnostne sile protestnike streljajo celo v oko, da ti oslepijo.

Sejem Ambient Ko naplavljena plastika zasije nad vašo mizo

06.11.2019

Svoja vrata odpira pohištveni sejem Ambient, ki že 30 let predstavlja novosti s področja pohištva in notranje opreme. Za vse, ki se navdušujete nad proizvodi z ekološko zavestjo, bodo še posebej zanimive Top ideje.

Izza katedre Primož Jeza: "Dejstvo je, da industrija in lastniki pritiskajo na oblikovalce"

06.11.2019

Slovenska industrija temelji na polizdelkih, ki ne prinašajo konkretnega dobička, zaradi česar "se utapljajo v čezmernem slabo plačanem delu," meni Primož Jeza.

ZDA Arhitekti v ZDA gradijo šole, ki bi napadalcem otežile strelski pohod

27.10.2019

Medtem ko ponekod v Evropi za varnost šol uvajajo sistem za prepoznavanje obraza, nekateri učenci v ameriške šole hodijo z neprebojnimi nahrbtniki, arhitekti pa oblikujejo šole, "varne" pred napadalci.

Mikser Tomi vs. Grega: s Siddharto in Big Foot Mamo podirala meje slovenskega rocka

24.10.2019

Siddharta je ob 20. obletnici prvenca Id razprodala koncert in še enega za tem, in to brez oglaševanja, pesem Ledena velja za eno najboljših slovenskih pesmi. Big Foot Mama pa s klasičnimi uspešnicami drži tempo rock'n'rolla že 30 let.

Lepota bivanja Nevsakdanje stanovanje: postelja na jaških, v jedilnici mural

14.11.2019

35 kvadratnih metrov stanovanja v Ljubljani je vse prej kot običajno: postelja je na plastičnih jaških, v z gipsom premazani kopalnici stoji bowievski vijoličasti radiator, kuhinja pa je baje neuničljiva.

Stran 18 od 46
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov