Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Avtorji Katja Štok

Fotoreporter v Kurdistanu Simon Chang: "V primerjavi s psihiatrično bolnišnico se bitke v klavnici hitro končajo"

29.11.2020

Težko je doumeti, zakaj bi nekdo odšel v Kurdistan z namenom, da si tam ogleda psihiatrično bolnišnico, za povrh vsega pa to ustanovo za zdravljenje duševnih motenj ljudi še primerja s halal klavnico. A fotoreporter Simon Chang je storil ravno to.

Učenje na daljavo Kako (zares) poteka pouk od doma? Nekateri igrajo igre, drugi gredo spat, tretji pa se res učijo.

23.11.2020

"Otrok bo dejal, da dela le za šolo, a ima v ozadju odprte zavihke z YouTubom, z videoigrami, družabnimi omrežji, serijami, filmi. Nekateri se priklopijo na Zoom in gredo spet spat," potrdi psihologinja Špela Reš.

Intervju Nika Zupanc: "V oblikovalski stroki res ne moreš nič narediti na lepe oči"

05.12.2020

"V oblikovalski stroki res ne moreš nič narediti na lepe oči," pravi Nika Zupanc, uveljavljeno ime v svetu industrijskega oblikovanja. Z novo kolekcijo za Natuzzi je že prejela nagrado stroke, prvič po desetletju pa ima samostojno razstavo v Sloveniji.

Lepota bivanja Kavarna v Trnovem z zelo netipičnim arhitekturnim pristopom

12.11.2020

Izjemno nehvaležno leto za odpiranje lokala, morda ima ravno zato Lolita Eipprova v Ljubljani tako zelo drugačen koncept in arhitekturni pristop biroja Triiije arhitekti, ki so pri projektu sodelovali z vizualnim umetnikom Jašo Mrevljetom Pollakom.

Dunaj Slovenci z Dunaja: "Bil je zadnji dan pred omejitvijo gibanja. V mestu je bilo res veliko ljudi."

03.11.2020

"Bil je zadnji dan pred uvedbo omejitve gibanja, zato so bili vsi zunaj. A tako policija kot lastniki lokalov, muzejev, opere so po napadu hitro reagirali," je za MMC dejala slovenska arhitektka z Dunaja. Jure Pišek pa je bil le nekaj metrov od dogajanja.

Intervju Boštjan Videmšek: "Ene same države ni na tem svetu, ki bi bila brez greha"

18.10.2020

Svojo dolgoletno poklicno pot vojnega poročevalca je obesil na klin, a nad svetom (še) ni obupal. V knjigi Plan B razloži, zakaj lahko električno energijo pridobivamo drugače, ne le v jedrski elektrarni, in da bo svet brez nafte preživel.

Intervju Tomato Košir: "Letošnje leto je sanjsko, le če so môre sestavni del sanj"

16.10.2020

Eden najvidnejših slovenskih vizualnih oblikovalcev Tomato Košir je osvojil kar dve prestižni nagradi svetovnega ranga: za naslovnico britanskega časopisa Guardian in Dnevnikovo prilogo Objektiv.

Lepota bivanja Sodobne iIustracije slovenskih avtorjev v izključno spletni galeriji

05.10.2020

Fotografije, kolaži in ilustracije kot printi uveljavljenih slovenskih ilustratorjev in fotografinje, ki so želeli, da bi bila njihova dela dostopna širši javnosti. Nastala je ena redkih izključno spletnih galerij v Sloveniji Displej.

EU Dobrodošli (le) mladoletniki brez spremstva: nova migracijska politika Evrope?

23.09.2020

Slovenija bo iz pogorelega begunskega centra Moria v Grčiji sprejela štiri mladoletne osebe brez spremstva. Tako bo storilo še nekaj evropskih držav. Toda, zakaj le mladoletne osebe in ali EU spreminja migracijsko politiko?

Lepota bivanja Kakšna mansarda - kuhinja in kopalnica kar sredi prostora

17.09.2020

Podstrešno stanovanje je tako zelo romantično, prijetno in stihijsko do trenutka, ko v njem dejansko začnemo živeti, potem je vse premajhno, postrani in utesnjeno. V biroju Kombinat arhitekti so mansardo v Ljubljani zasnovali nekoliko drugače.

Intervju "Če bodo šli Sahravijci v vojno, bo ta film pojasnil, zakaj"

16.09.2020

"Če bo prišlo do vojne, to ne bo krivda Sahravijcev, temveč popolnoma impotentne, ravnodušne, in še kaj bi lahko dodal, politike mednarodne skupnosti," meni Erik Valenčič, ki je o njihovem boju za priznanje Zahodne Sahare posnel dokumentarni film.

Intervju Ali R Taha: Slovenci se pričkate s sosedi, Sirci pa smo nezaupljivi do taksistov

14.09.2020

Kje vse se lahko zalomi, ko mora slovenski taksist na gorenjskem letališču pobrati Sirca in ga prepeljati do hotela? Na več mestih, kot bi si lahko mislili.

Stran 14 od 46
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov