Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Avtorji Katja Štok

Inovacija Električna lebdeča deska, slovenska inovacija, ki osvaja svet

04.07.2019

Ko je ljubiteljema kajtanja iz Središča ob Dravi zmanjkalo vetra, sta oblikovala športno desko Flying Rodeo, s katero lahko drsita nad gladino vode s hitrostjo do 50 kilometrov na uro. In občutek? "Kot bi jahal pobesnelega bika."

Intervju Nataša Čagalj v vrhu svetovne visoke mode

20.06.2019

Kylie Jenner, Halle Berry, Rihanna, Kate Moss je le peščica zvezdnic, ki občudujejo njeno delo. Nataša Čagalj je ena najbolj uveljavljenih in spoštovanih imen v svetu mode, ki je premikala meje pri Cerrutiju, Lanvinu, Stelli McCartney in Ports 1961.

Kultura Mesec oblikovanja prvič brez razstavnih eksponatov, a z novo vizijo

08.10.2019

17. Mesec oblikovanja preseneča s konceptom: razstavnih eksponatov ni več, bo pa zato kar 300 nagrajencev podalo novosti s področij arhitekture, oblikovanja, turizma, lesarstva in mode.

S. in J. Amerika Prva soseska na svetu, natisnjena s 3D-tiskalnikom

16.06.2019

Prebivalci Južne Amerike, ki živijo z manj kot 200 dolarji mesečno, bodo še pred koncem leta 2020 živeli v soseski, v celoti natisnjeni s 3D-tiskalnikom. Pionirski projekt želi spremeniti tudi pogled na klasično gradnjo hiš.

Lepota bivanja Obujeni Acapulco želi z novo podobo obuditi star sloves

06.06.2019

Šiškarji si ne predstavljajo življenja brez Tivolija, Lepe žoge in Kina Šiške. A obujeni Acapulco ta (re)kreativni del Ljubljane s svojim dovršenim ambientom postavlja na zemljevid zanimivejših lokalov v prestolnici.

Intervju Novo udobje potnikov na letališčih s slovensko pametno kapsulo

13.06.2019

Slovensko podjetje AirPod je zasnovalo prve pametne kapsule, s katerimi želijo potnikom med čakanjem na tranzitnih letališčih omogočiti sprostitev z antistresnimi terapijami ter zasebnost za delo ali zabavo.

Arhitektura in oblikovanje Arhitekt Anže Zadel: Stanovanja so draga, ponudbe ni

31.05.2019

"V Sloveniji je trenutno stanovanjska kriza, saj primanjkuje cenovno dostopnih stanovanj. Pojavlja se zelo majhen trg najemniških stanovanj z visokimi najemninami," ugotavlja strokovnjak s področja urbane politike Anže Zadel.

Lepota bivanja Landerik na Starem trgu, sodobna oživitev slovenskosti

26.05.2019

Sredi Ljubljane, na Starem trgu, ki ga vse bolj preplavljajo turisti, so snovalci lokala Landerik oblikovne ideje iskali v naravni in kulturni dediščini Slovenije. Bolj kot sam interier prostor zaznamujejo detajli.

Lepota bivanja Hiša, kot je še niste videli

30.05.2019

Široka je le 4 metre in dolga kar 40 metrov. Hiša stoji ob ljubljanski vpadnici, na Celovški cesti v Šentvidu. Zaradi posebne oblike, materialov in ideje arhitekturnega biroja gregorc/vrhovec ni presenečenje, da je prejela tudi najvišja priznanja stroke.

Evropa Fenomen 16-letne Grete Thunberg, ki je zatresel svet

17.05.2019

Greta Thunberg je antijunakinja 21. stoletja, saj ne ustreza merilom Instagrama, ne merilom hollywoodskih lepotic ali čvekavih vlogerjev, a za čuda je dekletu z avtizmom uspelo to, kar ni nikomur do zdaj.

Svet Par 20 let pogozdoval in živali so se vrnile

12.05.2019

Svetovno poznani fotograf Sebastião Salgado je z ženo zadnjih 20 let na opustošeni družinski zemlji v Braziliji načrtno posadil več kot šest milijonov dreves. Gozd je zaživel, vanj pa so se vrnile tudi živali.

Lepota bivanja Portreti, od katerih ne moreš odvrniti pogleda

10.05.2019

Slovenska vizualna umetnica Ana Sneeringer portretira ženske, od katerih ne moreš odvrniti pogleda. V barviti tehniki pop arta predvsem izraža svoja čustva, s svojim delom pa želi pokazati bojevit duh žensk.

Stran 20 od 46
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov