Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu
Zastoji na cestah po Sloveniji

Avtorji Katja Štok

Lepota bivanja Ribiške mreže, tihi ubijalci oceanov, kot novi prodajni izdelki

10.09.2020

Ribiške mreže, ki jih v oceanih odvržejo ribiči, plavajo v morju kot pasti za več kot 100.000 živali, ki letno poginejo v njih. Mreže se da odstraniti in predelati. V Sloveniji so vidnejši italijansko podjetje AquafilSLO, Skaza in oblikovalka kopalk.

Intervju z Ano Roš in Kajo Sajovic "Knjiga ne bi bila nikoli tako dobra, če ne bi bila resnicoljubna"

05.09.2020

Ana Roš in Kaja Sajovic, nevarna kombinacija. Skupaj sta spisali prvo kuharsko monografijo najboljše kuharske mojstrice na svetu, ki je Hiši Franko prinesla Michelinovi zvezdici. Ob slovenski izdaji knjige Sonce in dež sta za MMC spregovorili o vsem.

Policijsko nasilje v ZDA Ustreljeni temnopolti Jacob Blake hrom od pasu navzdol

26.08.2020

Jacob Blake, ki ga je policist sedemkrat ustrelil v hrbet, je hrom od pasu navzdol. Guverner zvezne države Wisconsin je zaradi izgredov, ki jih je sprožil incident, razglasil izredne razmere. V uličnem obračunu sta bila ubita dva človeka, en pa ranjen.

Intervju "Zvezde bodo ugasnile, če povem jim svojo zgodbo"

23.08.2020

Družina Hasan se je odpravila na pot iz Alepa v Siriji v Ingolstadt v Nemčiji, saj v Jasminovi ulici, na katero so padale bombe, niso mogli več živeti. Na poti v Evropo izgubijo sina in dom, v novi domovini še dostojanstvo.

Lepota bivanja Letna rezidenca v stari palači v Trstu

30.07.2020

Presunljiv tloris 160 kvadratnega stanovanja v prestižnem delu Trsta se v dnevnem delu zaključuje polkrožno. Hrastova tla in teraco sta izvorna elementa stanovanja v palači Crispi, ki so ga zasnovali v slovenskem biroju AKSL arhitekti.

Ukrajina Kako po otroka? Epidemija razkrila razsežnosti nadomestnega materinstva v Ukrajini.

08.07.2020

Ukrajina se je med pandemijo znašla v neugodnem položaju: kot vodilna evropska država na področju nadomestnega materinstva zaradi zaprtja mej več kot 50 otrok ni mogla izročiti biološkim staršem.

Evropa Združeno kraljestvo po brexitu uvaja sankcije za kršitelje svoboščin

06.07.2020

Združeno kraljestvo bo v sklopu novega sistema po brexitu prvič do zdaj samostojno uvedlo sankcije proti več posameznikom, obtoženih kršitve človekovih pravic, med katerimi so tudi ruski uradniki.

Arhitektura Galaksija in pozlačeno jajce, kokošnjak po podobi arhitekta Gašperja Fabijana

23.07.2020

"Prav nočna mora bi bila, če bi kot arhitekt naredil kokošnjak, ki bi bil neuporaben, to se mi zdi katastrofa. Kot bi naredil avtomobil, ki ne pelje," pove Gašper Fabijan, arhitekt, ki je zasnoval Kurnik za štiri kokoši in petelina.

Okolje Se nam po koroni obetata nov koncept prebivanja v mestih?

24.06.2020

Bi lahko živeli s spremembami, ki smo jih morali sprejeti zaradi pandemije? Vse več je idej, da bi ohranili nov način življenja, države pa bi se usmerile v zeleno naravnano gospodarstvo, kar bi imelo posledično tudi pozitiven učinek na okolje.

Lepota bivanja Funkcionalna pisarna, ki upošteva tudi želje zaposlenih

02.07.2020

Delu v pisarni naj bi bili šteti dnevi ali vsaj tisti z odprtim tlorisom, ki bi lahko po epidemiji postala manjša. Arhitekt Miha Čebulj je sicer pisarno za 70 ljudi v Ljubljani zasnoval že pred epidemijo, a se jo lahko prilagodi novim razmeram.

Evropa Bomo z odstranitvijo kipov lahko odstranili tudi zgodovino?

19.06.2020

'Winston Churchill je bil rasist', glasbena zvrst 'urbano' je politično nekorektna, pojavljajo se spremembe imen in zahteva o odstranitvi kipov, ki utelešajo rasno diskriminacijo ali zlo družbene razslojenosti. Pa so spremembe družbe res tako preproste?

Rasizem v ZDA Dogodke v ZDA obsodil Erdogan, pa Iran in Rusija, Trudeau "zmrznil"

03.06.2020

"Epski molk" kanadskega premierja Justina Trudeauja ob vprašanju, kako komentira dogodke v ZDA, je že zakrožil po medmrežju. Rasizem in nasilje v ZDA pa so obsodili celo nekateri svetovni voditelji, ki so sami deležni kritik humanitarnih organizacij.

Stran 15 od 46
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov