Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Avtorji Ksenja Tratnik

Vmesne volitve v ZDA Napovedi kažejo na zmago republikancev, kar bo ustavilo uresničitev Bidnove agende

07.11.2022

Javnomnenjske ankete pred jutrišnjimi vmesnimi volitvami kažejo, da bo predstavniški dom pripadel republikancem, v senatu pa kaže na zelo tesen izid. V tem primeru bo predsednik Joe Biden do naslednjih volitev težko uveljavljal svojo politiko.

Biografski roman Joži Jožica Avbelj: Srečevati ljudi – to se mi zdi najlepše pri našem poklicu

24.10.2022

"Zelo zgodaj sem se naučila, da publika zelo hitro pozablja in da moram jaz še hitreje. Da to, kar o meni govorijo in pišejo, nima zveze z mano," pravi izjemna igralka Jožica Avbelj, ki je s Petro Pogorevc napisala biografski roman z naslovom Joži.

Intervju z županom Krškega Miran Stanko: "Slovenija druge rešitve, kot da ima še eno jedrsko elektrarno, skorajda nima."

11.10.2022

"V NEK-u je remont. 18 mesecev se lahko po svetu dogaja, kar se hoče, vse vire lahko ukinemo, a bomo imeli elektriko. Ker je kurilni ciklus 18 mesecev. Toliko časa nihče ne more vplivati na delovanje jedrske elektrarne," pravi Miran Stanko, župan Krškega.

Premiera Pasjega sina "Nimamo ne dovolj časa ne energije, da bi se ukvarjali z moralnimi vprašanji"

01.10.2022

"Ne pravim, da smo ljudje izgubili možnost za moralo, toda vse težje je reči ne, ker to lahko pomeni, da se moramo odpovedati udobju. Zdaj je več možnosti za izdajo, za samoizdajo, za oportunizem," pravi Arpad Schilling, soavtor in režiser Pasjega sina.

Alojz Šteiner "Rusija si zelo prizadeva, da bi se njena vloga agresorja spremenila v branilca t. i. ruske zemlje"

23.09.2022

"Mobilizacija lahko kaže, da ruski strani močno primanjkuje vojakov, in niti pomisliti ne upam, da je napovedano število takšno, da bi se lahko začela še kakšna vojaška operacija v neki drugi državi," pravi generalmajor Alojz Šteiner.

Evropa "Kraljici je uspelo ostati ikona. Kakšen kralj bo Karel III., bo pokazal čas."

09.09.2022

"Kraljičina smrt bo državo prisilila k refleksiji o preteklosti, sedanjosti in prihodnosti. Čas bo pokazal, kakšen kralj bo Karel III., ki je podedoval družbo, v katero so se globoko zarezali tudi brexit in težnje Škotske po neodvisnosti."

Intervju "Živimo v tem ponorelem svetu, vemo, da nismo normalni, in zato še plačamo."

09.09.2022

"To je predstava o normalnem človeku, da se spomnimo, kaj je v nas normalnega. Moja generacija je vedela, kaj je normalno in kaj ne, vedeli smo, o čem sanjamo, kdo je idol, kaj je ideal. Danes nismo normalni," pravi režiser Marjan Nečak.

Akcije Slovenske karitas "20 evrov, namenjenih za nakup koze, družini spremeni življenje"

07.09.2022

"Afrika bo potegnila najbolj kratko zaradi vojne v Ukrajini, število nedohranjenih otrok se bo v prihodnje gotovo povečalo. V zadnjih letih je bil res narejen napredek v boju proti lakoti, zdaj pa razmere hitro slabšajo," pravi Jana Lampe.

17. BSF Blair na Bledu: Putin je podcenil ne le odločnost Ukrajincev, temveč tudi odločnost Evrope

30.08.2022

Demokracija se v zadnjih letih spopada z veliko izzivi, a je še vedno naša najboljša oblika vladanja. V demokratičnem sistemu ne bi bilo nikoli vojne ali covidne politike, kot jo izvaja Kitajska, je na Blejskem strateškem forumu dejal Tony Blair.

Klavirski recital na gladini Soče Ivan Skrt: "Cilj je postati glasba, ne igrati glasbe"

11.08.2022

"Pred koncertom je vzdušje kot pred dežjem, ko je suša in vreme tišči dol. Če je koncert dober, se zlije, in smo vsi veseli, rože dobijo vodo in zacvetijo," pred jutrišnjim koncertom na Soči pravi domačin, vrhunski pianist Ivan Skrt.

Reportaža "Če je festival poleg vode, sem jaz zraven. Kolpa je super."

07.08.2022

"Vroče poletje, voda hladi, senca zavetje, eden tistih dni, čisto brez skrbi." S Siddhartinim hitom lahko opišemo vtis večine udeležencev letošnjega Castle festivala, ki je v Faro znova privabil več tisoč udeležencev z vseh koncev države.

Kriza italijanske vlade "Draghi svojega statusa potencialnega rešitelja domovine še ni izgubil."

20.07.2022

"Mario Draghi sebe razume kot človeka v službi institucij, zato ni izključeno, da bo kljub nezadovoljstvu prevladala njegova odgovornost do javnega dobrega," pravi dopisnik iz Italije Janko Petrovec.

Stran 5 od 59
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov