Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Cast Moj RTV Televizija MMC Radio Kazalo

Avtorji Ksenja Tratnik

Italija 40 let Kulturnega doma v Gorici

28.11.2021

V goriškem Kulturnem domu so v soboto proslavili 40-letnico delovanja. Za Slovence v Gorici je odprtje večnamenskega centra novembra 1981 pomenilo uresničitev dolgoletnih sanj.

Preberite tudi V Škocjanu s predstavniki ministrstev o romskih vprašanjih

26.11.2021

V Škocjanu, kjer so julija o romski problematiki v tej dolenjski občini govorili z notranjim ministrom Alešem Hojsom in generalnim direktorjem policije Antonom Olajem, so na Hojsovo pobudo danes pripravili pogovor s predstavniki ministrstev.

Pregled Kako je do zdaj potekal projekt prenove ljubljanske Drame?

24.11.2021

Zadnji načrt je bil, da bodo igralci ljubljanske Drame junija 2022 odigrali še zadnje predstave v obstoječi zgradbi, potem pa bi se septembra začela prenova, ki naj bi jo končali leta 2025. Vrednost projekta je ocenjena na 43 milijonov evrov.

Bera festivala Simon Popek po koncu Liffa: Želeli smo, da se ljudje vrnejo v kino, in to nam je očitno uspelo

23.11.2021

Z obiskom smo zadovoljni, računali smo na 25.000 obiskovalcev, na koncu jih bo okoli 28.000, pravi programski vodja Liffa Simon Popek. Približno od 15 do 20 odstotkov gledalcev predstavljajo projekcije, ki so jih lahko ogledali prek spleta.

Prva knjiga o covidni izkušnji Darja Korez Korenčan: Korak za korakom

22.11.2021

"Če bi se človek preveč sam sebi smilil, bi se zaprl med štiri stene in si naredil več škode kot koristi. Človek mora naprej, mora poiskati izhode iz težke situacije, mora svoje izkušnje deliti z drugimi."

Recenzije Atlas ptic

20.11.2021

Kaj vse je človek pripravljen narediti za ljubezen? In kaj vse je pripravljen narediti človeku, ko ga ta v ljubezni razočara? Olmo Omerzu to odlično in pretanjeno pokaže v Atlasu ptic, kjer preplete vprašanje odtujenosti v družini in pasti spleta.

Liffe Vojvoda

16.11.2021

Vojvoda je topel, s sočnim britanskim humorjem prežet film o sodobnem Robinu Hoodu. No, natančneje, o njegovem poskusu. Za te turobne čase ravno pravšnja zgodba o neumornem idealizmu sredi brutalnega kapitalizma.

Podnebne spremembe in kmetijstvo Nasa: Pridelek koruze se bo do 2030 zaradi segrevanja zmanjšal za četrtino

10.11.2021

Koruza je najbolj razširjena poljščina na svetu, ki pa jo utegnejo posledice podnebnih sprememb močno prizadeti, posledično pa to pomeni pretres na področju prehranske varnosti, kaže nova študija Nase.

Intervju Uroš Fürst: Širiti pozitiven pogled na življenje se mi zdi v teh okoliščinah še toliko pomembneje

05.11.2021

"V tem prostoru in svetu, kjer živimo danes, kjer je možnosti za obup dejansko zelo veliko, se mi zdi pomembno, da se govori o sijajnih stvareh, zaradi katerih je vredno živeti," pravi igralec Uroš Fűrst, ki drevi premierno predstavlja Vse sijajne stvari.

Na meji med predstavo in filmom Tragična Sylvia Plath - razpeta med uresničitev ameriških sanj in željo po pisanju

17.10.2021

Predstava Sylvia prinaša zgodbo znamenite ameriške avtorice na način, da se gledalcu na trenutke zazdi, da je v srži ženske, izmučene zaradi kreativnega nagona. "Da poskusiš vstopiti v psihologijo takšne ženske, kot je Sylvia, je bil res velik izziv."

Veliko pomanjkanje voznikov v ZDA Poklic: pripadnik nacionalne garde, služba: prevoz šolarjev v šolo in iz nje

13.10.2021

V več zveznih državah se že leta spopadajo s pomanjkanjem voznikov šolskih avtobusov, zaradi epidemije so se razmere še zaostrile. V Massachusettsu so zato na pomoč poslali 250 pripadnikov nacionalne garde, ponekod šole staršem plačujejo za prevoz otrok.

24. Festival slovenskega filma Inventura začenja pester nabor filmske letine v Portorožu

12.10.2021

Potem ko je lani festival slovenskega filma v okrnjeni izvedbi potekal v Ljubljani, se letos znova vrača v Portorož. Slovesen začetek predstavljata podelitev Badjurove nagrade za življenjsko delo Emiliji Soklič in projekcija filma Inventura Darka Sinka.

Stran 7 od 57
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov