Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Avtorji Ksenja Tratnik

Podnebne spremembe in kmetijstvo Nasa: Pridelek koruze se bo do 2030 zaradi segrevanja zmanjšal za četrtino

10.11.2021

Koruza je najbolj razširjena poljščina na svetu, ki pa jo utegnejo posledice podnebnih sprememb močno prizadeti, posledično pa to pomeni pretres na področju prehranske varnosti, kaže nova študija Nase.

Intervju Uroš Fürst: Širiti pozitiven pogled na življenje se mi zdi v teh okoliščinah še toliko pomembneje

05.11.2021

"V tem prostoru in svetu, kjer živimo danes, kjer je možnosti za obup dejansko zelo veliko, se mi zdi pomembno, da se govori o sijajnih stvareh, zaradi katerih je vredno živeti," pravi igralec Uroš Fűrst, ki drevi premierno predstavlja Vse sijajne stvari.

Na meji med predstavo in filmom Tragična Sylvia Plath - razpeta med uresničitev ameriških sanj in željo po pisanju

17.10.2021

Predstava Sylvia prinaša zgodbo znamenite ameriške avtorice na način, da se gledalcu na trenutke zazdi, da je v srži ženske, izmučene zaradi kreativnega nagona. "Da poskusiš vstopiti v psihologijo takšne ženske, kot je Sylvia, je bil res velik izziv."

Veliko pomanjkanje voznikov v ZDA Poklic: pripadnik nacionalne garde, služba: prevoz šolarjev v šolo in iz nje

13.10.2021

V več zveznih državah se že leta spopadajo s pomanjkanjem voznikov šolskih avtobusov, zaradi epidemije so se razmere še zaostrile. V Massachusettsu so zato na pomoč poslali 250 pripadnikov nacionalne garde, ponekod šole staršem plačujejo za prevoz otrok.

24. Festival slovenskega filma Inventura začenja pester nabor filmske letine v Portorožu

12.10.2021

Potem ko je lani festival slovenskega filma v okrnjeni izvedbi potekal v Ljubljani, se letos znova vrača v Portorož. Slovesen začetek predstavljata podelitev Badjurove nagrade za življenjsko delo Emiliji Soklič in projekcija filma Inventura Darka Sinka.

Analitični pogled Kurz z odstopom za nadaljnjo politično kariero naredil več, kot če bi vztrajal na položaju

10.10.2021

Presenetljivi odstop avstrijskega kanclerja Sebastiana Kurza je močno razburkal avstrijsko politično prizorišče. Kot pravi dopisnica RTV Slovenija, so Avstrijci sicer vajeni padcev vlad, a sta ta afera in odstop zanje vendarle velik šok.

Premiera v MGL-u Anja Suša: "V družbi, v kakršni živimo, ljubezen ni dovolj"

28.09.2021

Je ljubezen dovolj, lahko premaga vse? Kako nepriložnosti vplivajo na naše doživljanje nas samih in na vse naše odnose z drugimi? To so vprašanja, okoli katerih se vrti drama Nekoč se bova temu smejala, katere premiera bo drevi na Malem odru MGL-a.

Zapuščina A. Merkel "Svet se spreminja hitro, nemška politika malce počasneje"

27.09.2021

"EU in mednarodna skupnost sta človeka, kot je A. Merkel, nujno potrebovala ‒ mirna, pripravljena prisluhniti, iskati kompromis, v Nemčiji pa si zdaj želijo nekoga, ki bo pripravljen prevzeti tudi tveganje, ki mu bo na katerem od področij uspel preboj."

Prvi peš na severnem in južnem tečaju "Antarktika nam želi nekaj sporočiti. Je opomnik, da se mudi."

24.09.2021

"Če kdo reče, da ni podnebnih sprememb, naj poskusi iti peš na severni tečaj. Ugotovil bo, da lahko le plava," pravi Robert Swan, ki je kot prvi človek peš osvojil oba tečaja. V okviru fundacije 2041 se posveča ohranitvi Antarktike.

Novi koronavirus Cepljeni naj se ob sumu na okužbo ne testirajo s hitrimi testi, temveč s PCR-testi

22.09.2021

"Polno cepljenim svetujemo, da se ne testirajo s hitrimi antigenskimi testi, ker pri cepljenih niso dovolj zanesljivi, sploh v začetku bolezni, ampak se morajo testirati s PCR-testom," je za MMC dejala vodja svetovalne skupine Mateja Logar.

Spomini Mateja Šurca "To je bila resničnostna predstava, ki bi si jo težko zamislila tudi najbolj sprevržena domišljija"

12.09.2021

Skoraj vsak novinar v svoji karieri spremlja več bolj ali manj prelomnih dogodkov. Mateju Šurcu, dopisniku RTV Slovenija iz ZDA v času terorističnih napadov leta 2001, je bilo tistega dne hitro jasno, da bo svet in z njim njegovo delo poslej drugačno.

16. BSF Logar: Blejski strateški forum je skozi leta postal ponos slovenske diplomacije

01.09.2021

"Zagotovo bo ta BSF odšel v zgodovino kot merilo, ki ga bomo v prihodnjih letih skušali doseči in s katerim bomo lažje pristopili tudi do prihodnjih sogovornikov prav zaradi široke mednarodne zasedbe," meni minister za zunanje zadeve Anže Logar.

Stran 10 od 59
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov