Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Avtorji Ksenja Tratnik

20 v 2020 Covidno leto: leto, ki bi ga večina sveta najraje pozabila

15.12.2020

Leto 2020 je jasno pokazalo, da lahko, čeprav radi mislimo, da imamo vse pod nadzorom, naše življenje zelo na hitro in za nedoločen čas postavi na glavo nekaj tako majhnega, kot je neviden virus. Kako so ga doživljali Slovenci po svetu?

Ta veseli dan kulture Staš Ravter: Ključna je kakovost predstav, občinstvo pride z njo

03.12.2020

Med umetniškimi ustvarjalci, ki močno pogrešajo stik z občinstvom, so tudi operni in baletni umetniki. V ljubljanskem SNG Opera in balet zato ob današnjem dnevu kulture občinstvo pozdravljajo s t. i. miniaturami, ki bodo na ogled virtualno.

Intervju Vlasta Nussdorfer: "Ob vseh težkih preizkušnjah me je vodila misel: vse je za nekaj dobro"

22.11.2020

"Nikoli v življenju nisem tarnala, sem pa zelo težko prenašala ljudi, ki niso imeli realnih težav. Veste, tudi taki so bili, nič jim ni manjkalo, živeli so zelo lepo, vse jim je šlo gladko, pa so se ves čas pritoževali," pravi Vlasta Nussdorfer.

Znanost in tehnologija Umrl je izumitelj Peter Florjančič

14.11.2020

V 102. letu starosti je umrl slovenski izumitelj Peter Florjančič, ki je patentiral približno 400 izumov, do faze proizvodnje jih je prišlo 43. Med njegovimi izumi so okvirčki za diapozitive, razpršilec za parfum in stroj za brizganje plastike.

Z znanostjo nad pomisleke Mladi zdravniki razjasnjujejo dvome in nepreverjene informacije o covidu-19

16.11.2020

Zdravniki, zbrani v sekciji Mladi zdravniki Slovenije, in Zdravniška zbornica Slovenije s kratkimi videi pojasnjujejo dejstva o epidemiji covida-19 in skušajo razbijati mite in nepreverjene informacije, ki se širijo predvsem po družbenih omrežjih.

Slovenija ...

12.11.2020

..........................

Pričakovanja "Amerika je zaradi pandemije in njenih posledic načeta od znotraj in zunaj"

08.11.2020

"Dvomim. To ni Florida 2000, vrhovno sodišče ZDA ni v lasti Donalda Trumpa in ZDA niso Severna Koreja," na vprašanje, ali se lahko izid volitev v ZDA še spremeni, če Trump spodbija izide, odgovarja Zlatko Šabič.

Volilni dan Trump: "Kar zadeva mene, smo že zmagali"; Biden: "Verjamem, da smo na poti do zmage"

03.11.2020

Izid predsedniških volitev v ZDA še vedno ni znan, v nekaterih zveznih državah glasove še preštevajo. Za izvolitev je potrebnih 270 od 538 elektorskih glasov. Po zadnjih informacijah ima Biden 238 elektorskih glasov, Trump pa 214, poroča AP.

Trumpova zunanja politika Od izstopa iz organizacij in pogodb, srečanj s Kim Džong Unom do želje po nakupu Grenlandije

01.11.2020

Že v predvolilni kampanji pred štirimi leti, še preden je prevzel vodenje ZDA, je Donald Trump napovedal drugačno zunanjo politiko, kot so jo vodili njegovi predhodniki. "Bistvo Trumpove politike je, da on vse ve in zna," strne oceno Zlatko Šabič.

ZDA 2020 “Trump ni kriv za gnilost ZDA, jo je pa spravil na površje”

30.05.2019

Clive S. Thomas poučuje politologijo v ZDA že 40 let, a pravi, da v vsem tem času ni videl ničesar podobnega tokratnim ameriškim volitvam. Označuje jih za prelomne in "morda celo pomembnejše od tistih, ko je zmagal Lincoln".

Intervju Novak: Druga ustavitev gledališč bi lahko imela usodnejše posledice od prve

19.10.2020

V času ponovne ustavitve delovanja gledališč bo škodo utrpel celotni gledališki sistem, upajmo, da bodo lahko potekale vaje in priprave na nove uprizoritve, to bi nekoliko olajšalo situacijo, pravi umetniški direktor Borštnikovega srečanja Aleš Novak.

Slovenija Zdravstveni inšpektorji največ sankcij izrekli na območju Maribora in Murske Sobote

16.10.2020

Spoštovanje vladnih odlokov v povezavi s covidom-19, med drugim upoštevanje karantenskih odločb in nadzor zaprtja gostinskih lokalov, nadzoruje polovica od 84 zdravstvenih inšpektorjev. Največ sankcij so izrekli na območju Maribora in Murske Sobote.

Stran 13 od 59
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov