Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Cast Moj RTV Televizija MMC Radio Kazalo

Avtorji Ksenja Tratnik

Analitični pogled Kurz z odstopom za nadaljnjo politično kariero naredil več, kot če bi vztrajal na položaju

10.10.2021

Presenetljivi odstop avstrijskega kanclerja Sebastiana Kurza je močno razburkal avstrijsko politično prizorišče. Kot pravi dopisnica RTV Slovenija, so Avstrijci sicer vajeni padcev vlad, a sta ta afera in odstop zanje vendarle velik šok.

Premiera v MGL-u Anja Suša: "V družbi, v kakršni živimo, ljubezen ni dovolj"

28.09.2021

Je ljubezen dovolj, lahko premaga vse? Kako nepriložnosti vplivajo na naše doživljanje nas samih in na vse naše odnose z drugimi? To so vprašanja, okoli katerih se vrti drama Nekoč se bova temu smejala, katere premiera bo drevi na Malem odru MGL-a.

Zapuščina A. Merkel "Svet se spreminja hitro, nemška politika malce počasneje"

27.09.2021

"EU in mednarodna skupnost sta človeka, kot je A. Merkel, nujno potrebovala ‒ mirna, pripravljena prisluhniti, iskati kompromis, v Nemčiji pa si zdaj želijo nekoga, ki bo pripravljen prevzeti tudi tveganje, ki mu bo na katerem od področij uspel preboj."

Prvi peš na severnem in južnem tečaju "Antarktika nam želi nekaj sporočiti. Je opomnik, da se mudi."

24.09.2021

"Če kdo reče, da ni podnebnih sprememb, naj poskusi iti peš na severni tečaj. Ugotovil bo, da lahko le plava," pravi Robert Swan, ki je kot prvi človek peš osvojil oba tečaja. V okviru fundacije 2041 se posveča ohranitvi Antarktike.

Novi koronavirus Cepljeni naj se ob sumu na okužbo ne testirajo s hitrimi testi, temveč s PCR-testi

22.09.2021

"Polno cepljenim svetujemo, da se ne testirajo s hitrimi antigenskimi testi, ker pri cepljenih niso dovolj zanesljivi, sploh v začetku bolezni, ampak se morajo testirati s PCR-testom," je za MMC dejala vodja svetovalne skupine Mateja Logar.

Spomini Mateja Šurca "To je bila resničnostna predstava, ki bi si jo težko zamislila tudi najbolj sprevržena domišljija"

12.09.2021

Skoraj vsak novinar v svoji karieri spremlja več bolj ali manj prelomnih dogodkov. Mateju Šurcu, dopisniku RTV Slovenija iz ZDA v času terorističnih napadov leta 2001, je bilo tistega dne hitro jasno, da bo svet in z njim njegovo delo poslej drugačno.

16. BSF Logar: Blejski strateški forum je skozi leta postal ponos slovenske diplomacije

01.09.2021

"Zagotovo bo ta BSF odšel v zgodovino kot merilo, ki ga bomo v prihodnjih letih skušali doseči in s katerim bomo lažje pristopili tudi do prihodnjih sogovornikov prav zaradi široke mednarodne zasedbe," meni minister za zunanje zadeve Anže Logar.

Festival kulture Kostanjevica Tomazin: "Naš cilj je, da bi vsako leto festival dvignili na višjo raven"

25.08.2021

Čompe drevi s koncertom odpirajo 4. festival kulture Kostanjevica (FKK), ki ponuja preplet gledališča, glasbe in delavnic. "Naš cilj je pripeljati kakovostno kulturno ponudbo tudi v manjši kraj, kot je Kostanjevica na Krki."

Kakšno je poletje 2021 Nemci v pilotno odprtje klubov, Srbija polna Indijcev, Italijani počitnikujejo doma

13.08.2021

Avgust je v polnem razmahu, države že preštevajo turistični izkupiček, predvsem pa Evropa zaskrbljeno pogleduje v jesen v povezavi z novim razmahom novega koronavirusa. Naše dopisnike smo povprašali, kakšno je poletje na treh različnih koncih Evrope.

SVSD 15 porabskih Slovencev je na poti iz Andovcev na Triglav

26.07.2021

Porabski Slovenci so se znova - tako kot to zdaj počno že vsako poletje od leta 2014 - odpravili na okoli 300 kilometrov dolg pohod na Triglav. Pohod, ki je za mnoge med njimi izjemno čustven dogodek, so začeli v najmanjši porabski vasici Andovci.

Kako se staramo? Zvezdan Pirtošek: “Če ustvariš dobre razmere, je lahko staranje nekaj čudovitega.”

22.07.2021

Če je človek zdrav in dejaven ter vpet v prijazno družbo, v kateri čuti tako socialno kot psihološko varnost, potem ima vse možnosti za kakovostno staranje. Za dosego tega pa ob daljši življenjski dobi nujno potrebujemo sistemske prilagoditve.

Slovenija "Če ima oseba pravico do storitev v DSO-ju, zakaj ne bi bila do njih upravičena tudi doma?"

13.07.2021

"Naš moto je: da ohranjamo to, kar človek zmore sam, da omogočimo, da znova lahko stvari počne sam, in da mu pomagamo pri stvareh, ki jih ne zmore," pravi vodja projekta integrirane oskrbe na domu MOST Carmen Rajer.

Stran 8 od 57
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov